Οι βρετανικές στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών, τις οποίες επικαλείται η ρωσική υπηρεσία του BBC, αναφέρουν ότι η ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία Redut (Ρεντούτ) στρατολογεί μισθοφόρους, μεταξύ των οποίων και πρώην συνεργάτες της ιδιωτικής μισθοφορικής οργάνωσης Wagner.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τον έλεγχο και τη χρηματοδότηση της δραστηριότητας της εν λόγω οργάνωσης έχει αναλάβει η Κύρια Διεύθυνση Κατασκοπείας του Γενικού Επιτελείου της Ρωσίας.

Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής η οργάνωση Redut συμμετείχε στις εχθροπραξίες στις περιοχές Ντονέτσκ, Χαρκόβου, Κιέβου και Λουγκάνσκ. Η εταιρεία αριθμεί περισσότερα από 7.000 άτομα.

Αυτή τη στιγμή η οργάνωση Redut είναι μια από τις πολλές ιδιωτικές στρατιωτικές εταιρείες και σώματα εθελοντών, που χρησιμοποιεί το υπουργείο Άμυνας για να καλύψει ανάγκες των ρωσικών τακτικών δυνάμεων.

Εν τω μεταξύ, ο Βλαντίμιρ Πούτιν μίλησε σήμερα και με τον Ιρανό πρόεδρο Εμπραχίμ Ραΐσι για την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ το ίδιο θα κάνει αργότερα και με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου, με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς και τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.

«Στη σημερινή τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ των προέδρων του Ιράν και της Ρωσίας, ο Ραΐσι στάθηκε στη συνέχιση των εγκλημάτων από το ισραηλινό καθεστώς. Χαρακτήρισε τον αποκλεισμό της Γάζας, τη δολοφονία γυναικών και παιδιών, καθώς και το ενδεχόμενο χερσαίας επιχείρησης στη Λωρίδα της Γάζας και επίθεσης κατά της εκλεγμένης και νόμιμης κυβέρνησής του, ως αιτία για έναν μακρύ και ευρείας κλίμακας πόλεμο. Σε αυτή τη συνομιλία, τα μέρη συζήτησαν επίσης την κατάσταση στην Υπερκαυκασία», αναφέρει η ανακοίνωση από το γραφείο του Ιρανού προέδρου.

Από την πλευρά του, ο Ρώσος πρόεδρος επισήμανε, σύμφωνα με όσα ανέφερε συνεργάτης του, πως «παρακολουθεί στενά την άνευ προηγουμένου κλιμάκωση της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης, ενώ κάθε θέμα που σχετίζεται με αυτήν λαμβάνει τη μέγιστη προσοχή του». Πρόσθεσε, ακόμα, ότι η θέση της Ρωσίας είναι πως πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα για την κατάπαυση του πυρός και την έναρξη συνομιλιών για πολιτική διευθέτηση. «Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή συνεχίζεται εδώ και πολλά χρόνια, αλλά τώρα πρέπει να λάβουμε σαφή μέτρα προκειμένου να σταματήσει η κλιμάκωση» σημείωσε η πλευρά του Ρώσου προέδρου, προσθέτοντας πως «η Μόσχα πιστεύει ότι ο στόχος των όποιων συνομιλιών για μια ειρηνευτική διευθέτηση θα πρέπει να είναι η εφαρμογή της λύσης των δύο κρατών, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ, και η δημιουργία ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ»