Απολογείται σήμερα ενώπιον του Εφέτη Ανακριτή στη Λάρισα, ο πρώην πρόεδρος και διευθύνοντας σύμβουλος του ΟΣΕ, Σπύρος Πατέρας, για την τραγωδία στα Τέμπη.

Σε βάρος του έχει ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διατάραξη ασφάλειας των συγκοινωνιών που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο πολλών ατόμων αλλά και δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για ανθρωποκτονία και βαριές σωματικές βλάβες κατά συρροή από αμέλεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο κ. Πατέρας σήμερα (18/10), βρίσκεται έξω από το γραφείο του εφέτη ανακριτή που έχει αναλάβει την διερεύνηση της τραγωδίας που σημειώθηκε στις 28 Φεβρουαρίου με 57 νεκρούς.

Παράλληλα ο κ. Πατέρας διώκεται σε βαθμό πλημμελλήματος για παράβαση καθήκοντος καθώς ήταν ο άνθρωπος που υπέγραψε την μετακίνηση του σταθμάρχη που ήταν σε υπηρεσία το μοιραίο βράδυ που έγινε δυστύχημα προκειμένου να μετακινηθεί από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στον ΟΣΕ.

Για αυτή την υπόθεση έχει ήδη ασκηθεί δίωξη σε 15 άτομα, δύο έχουν προφυλακιστεί ο 59χρονος σταθμάρχης και ο επιθεωρητής του ΟΣΕ στη Θεσσαλία.

Πηγή: iefimerida.gr