Το βράδυ της Τρίτης υπήρχε αναταραχή στην κλειστή δομή της Σάμου, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας μεταναστών για τα γεγονότα στην Παλαιστίνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 700 μετανάστες, διαφόρων εθνικοτήτων, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα γεγονότα στην Παλαιστίνη. Φώναζαν συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης και κατά του Ισραήλ και κινούμενοι κατά ομάδες συγκεντρώθηκαν μπροστά στην κεντρική πόρτα.

Στις 23:15 περίπου, ομάδα μεταναστών επιχείρησε να ανοίξει τις πόρτες και να εξέλθει της δομής. Σε εκείνο το σημείο παρενέβη η αστυνομία και προσήγαγε επτά μετανάστες εκ των οποίων οι πέντε συνελήφθησαν. Σύμφωνα με πληροφορίες πετούσαν πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις και προέτρεπαν τους υπολοίπους σε διάπραξη φθορών και αντίσταση κατά των αστυνομικών.

Αυξημένα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. στις δομές μεταναστών σε Κω, Λέρο, Σάμο

Σύμφωνα με πληροφορίες, εδώ και μία εβδομάδα η ΕΛ.ΑΣ. έχει λάβει αυξημένα μέτρα για την αντιμετώπιση τυχόν επεισοδίων και εντάσεων με αφορμή τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχουν μετακινηθεί διμοιρίες των ΜΑΤ σε Κω, Λέρο και Σάμο για αντιμετώπιση ταραχών.