«Δεν μπορεί να διαλυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και να κάνει κοινό ψηφοδέλτιο με το ΠΑΣΟΚ»

«Η επιτυχία και η νίκη είναι του κ. Δούκα, εγώ τον ψήφισα στον β’ γύρο και προσπάθησα να πείσω και άλλους, αποτελεί χαρά για κάθε προοδευτικό δημότη στην Αθήνα καθώς έφυγε μία αποτυχημένη διοίκηση» τόνισε ο Κώστας Ζαχαριάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σχετικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

«Η ήττα μας σχετίζεται με την ευρύτερη δυσκολία που υπάρχει στον δικό μας χώρο και δεν μπορέσαμε να επικοινωνήσουμε το μήνυμά μας μέσα στο λίγο διάστημα της εκλογικής περιόδου»

Σχετικά με τα σενάρια συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ ο κ. Ζαχαριάδης αναφέρει: «Θα μπορούσε να είναι μια καλή ιδέα στη Βουλή για κοινές προτασεις οι οποιες αφορούν τα εργασιακά ζητήματα, τη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης και του περιβάλλοντος. Ωστόσο, οι δύο χώροι έχουν τη δική τους διαδρομή, τη δική τους ιστορία, και τη δική τους ύπαρξη και υπάρχει λόγος. Δεν ξέρω γιατί ο κ. Σπίρτζης λέει για κοινά ψηφοδέλτια, νομίζω ότι είναι κάτι βιαστικό. Δεν μπορεί να διαλυθεί ένα κόμμα που υπέγραψε τη Συμφωνία των Πρεσπών είναι ιστορικό κεκτημένο και πρέπει να έχει την πορεία του», είπε ο κ. Ζαχαριάδης και πρόσθεσε «Μπορούμε να προσπαθήσουμε να διευρυνθούμε και να ανασυγκροτηθούμε».

Ερωτηθείς για το αν θα υπάρξουν αποχωρήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε: «Εκτιμώ πως δεν θα έχουμε αποχωρήσεις από το κόμμα και λέω ότι αν συμβεί κάτι τέτοιο θα είναι μία δύσκολη συνθήκη. Θέλουμε να αποκαταστήσουμε την ενότητα».

Σχετικά με τον Στέφανο Κασσελάκη πoυ την ημέρα της διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών είχε μεταβεί στην Αμερική δήλωσε: «Η ηγεσία ενός κόμματος δεν είναι μόνο ο πρόεδρός του, είναι και τα στελέχη, είμαστε όλοι παρόντες. Όλοι μαζί θα μπορέσουμε να ανατάξουμε τον χώρο. Ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον δεν είναι ένα κόμμα προεδρικοκεντρικό, είναι ένα κόμμα των μελών. Ο πρόεδρος μας δεν είναι όργανο».

Ο Κώστας Ζαχαριάδης με αφορμή την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα τον Ιούνιο και τα μέλη του κόμματος τα οποία δεν αντέδρασαν σε αυτή την απόφαση δήλωσε: «Ο Αλέξης Τσίπρας είναι εδώ, απλά δεν είναι πρόεδρος του κόμματος. Οι αποφάσεις του Ιουνίου ήταν σεβαστές από όλους με βάση ενός πετυχημένου κύκλου που έκλεισε προκειμένου να μπορέσουν να ανοίξουν νέοι κύκλοι από νέους ρόλους».

Τέλος, ερωτηθείς για το πότε θα λάβει χώρα το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Ζαχαριάδης απάντησε:

«Το συνέδριο θα γίνει στις αρχές του 2024. Έχουμε μία νέα ηγεσία που δε μπορεί να κριθεί σε 15 ημέρες, θα κριθεί από την κοινωνία. Το μεγάλο στοίχημα είναι οι Ευρωπαικές εκλογές και στην πορεία οι βουλευτικές εκλογές. Στόχος μας πως θα μπορέσει η παράταξη να γίνει πλειοψηφική ξανά. Ο αντίπαλός μας παραμένει η Νέα Δημοκρατία και όχι το ΠΑΣΟΚ».

Δείτε τη συνέντευξη