«Πρώτα να βουτάμε τη γλώσσα μας στο μυαλό και μετά να μιλάμε»

Απευθυνόμενος στους υπουργός και στον τρόπο επικοινωνίας με τους πολίτες ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως θα πρέπει να έχουν λόγο ενωτικό, χωρίς έπαρση.

«Η ευθύνη μας είναι να μετουσιώνουμε σε πράξη αυτά που θέλει η κοινωνία. Λόγος ενωτικός με τους πολίτες χωρίς έπαρση. Πρώτα να βουτάμε τη γλώσσα μας στο μυαλό και μετά να μιλάμε» είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός αφού επισήμανε ότι το υπουργικό συμβούλιο συνεδριάζει μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές ανέφερε ότι «το βασικό πολιτικό συμπέρασμα ήταν την πρώτη Κυριακή όπου οι ψηφοφόροι επαναβεβαίωσαν την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση και τη Νέα Δημοκρατία» και επανέλαβε ότι «η κυβέρνηση είναι έτοιμη να συνεργαστεί με όλους τους περιφερειάρχες και δήμαρχους όπως κάναμε και στο παρελθόν. Η ίδια πολιτική θα συνεχιστεί και τώρα».

«Οι εκλογές τελείωσαν, επιτρέψτε μου να εκφράσω την εκτίμηση ότι οι πολίτες κουράστηκαν από τις απανωτές εκλογικές διαδικασίες αλλά αυτό που δεν σταματά είναι η ανάγκη να συνεχίσουμε για τις τέραστιες αλλαγές που χρειάζεται η χώρα» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Όσον αφορά το ταξίδι του στο Ισραήλ που ματαιώθηκε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «θα ταξιδέψω στην περιοχή το συντομότερον δυνατόν μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες ασφαλείας ξεκινώντας με την παρουσία μου το Σάββατο στο Κάιρο στα πλαίσια μιας πολυμερούς διάσκεψης που συγκαλεί η Αίγυπτος για το παλαιστινιακό πρόβλημα».