Η Τουρκία διεξάγει συνομιλίες με την ισλαμιστική παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς για να εξασφαλίσει την απελευθέρωση ομήρων που απήχθησαν στο Ισραήλ και μεταφέρθηκαν στη Γάζα, όμως προς το παρόν «δεν υπάρχει τίποτα συγκεκριμένο», φέρεται να δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν.

Ο Φιντάν είχε δηλώσει χθες, Τρίτη, πως η Άγκυρα διεξάγει συνομιλίες για την απελευθέρωση των ξένων, των αμάχων και των παιδιών που κρατούνται από τη Χαμάς και είχε προσθέσει πως «πολλές χώρες» έχουν ζητήσει τη βοήθεια της Τουρκίας για την απελευθέρωση των πολιτών τους.

«Οι συνομιλίες, η δουλειά για την ανταλλαγή κρατουμένων συνεχίζεται. Διεξάγονται συνομιλίες και συναντήσεις μέσω μονάδων υπηρεσιών πληροφοριών, όμως, μέσα στον πυρετό των πρώτων ημερών, δεν ήταν δυνατό να δημιουργήσουμε ένα πλαίσιο γι’ αυτό», δήλωσε αυτή την εβδομάδα ο Φιντάν σε εκπροσώπους τουρκικών μέσων ενημέρωσης, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Ο Φιντάν πρόσθεσε πως άλλες χώρες, ιδιαίτερα το Κατάρ, διεξάγουν επίσης συνομιλίες με ηγέτες της Χαμάς, οι οποίοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο Κατάρ.

«Μιλάμε επίσης κατά καιρούς στους φίλους μας, στους ομολόγους μας εκεί. Δεν υπάρχει τίποτα συγκεκριμένο αυτή τη στιγμή», φέρεται να δήλωσε. «Οι Αμερικανοί, οι Γερμανοί (διαβίβασαν αιτήματα) αναφορικά με τους δικούς τους πολίτες. Υπάρχουν αυτοί που ζήτησαν από την πρώτη ημέρα τη βοήθειά μας για την απελευθέρωση των πολιτών τους».