Οι αστυνομικές αρχές σε όλη την Γαλλία, πραγματοποιούν τις τελευταίες ώρες εφόδους σε σπίτια ισλαμιστών καθώς, μετά τις απειλές για βόμβα σε σχολεία, αξιοθέατα και αεροδρόμια, η χώρα βρίσκεται σε «κόκκινο συναγερμό».

Σήμερα για πέμπτη φορά μέσα σε μία εβδομάδα, εκκενώθηκαν ξανά οι Βερσαλλίες με τους επισκέπτες να αποχωρούν άρον – άρον για λόγους ασφαλείας. Οι αρχές συνέλαβαν έναν άνδρα. Ο ύποπτος τέθηκε υπό αστυνομική κράτηση» όπως αναφέρει η Εισαγγελία των Βερσαλλιών στην εφημερίδα «Le Figaro», επιβεβαιώνοντας πληροφορίες του γαλλικού δικτύου «BFMTV».

Νωρίτερα, οι γαλλικές αρχές προέβησαν στην απέλαση ενός Τυνήσιου που άρχισε να εκτοξεύει απειλές έξω από συναγωγή στις Κάννες.

Παράλληλα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Le Figaro», επικαλούμενη έγκυρη πηγή που δεν θέλει να κατονομαστεί, η αστυνομία έκανε «φύλλο και φτερό» πολλά σπίτια ισλαμιστών σε διάφορες πόλεις, όπως στη Μάγχη, την Σαρτ, την Βοκλούζ, όπως επίσης στο Παρίσι και τα προάστιά του.

Οι γαλλικές αρχές βρίσκονται σε εγρήγορση από τις 13 Οκτωβρίου, μετά την αιματηρή επίθεση με μαχαίρι στο λύκειο Gambetta της γαλλικής πόλης Αράς. Τις τελευταίες τρεις ημέρες έχουν εκκενωθεί πάνω από 14 αεροδρόμια της Γαλλίας για αρκετές ώρες, ύστερα από τρομοκρατική απειλή.