Tο πρωί της Πέμπτης, το Λιμεναρχείο Γυθείου, λαμβάνοντας σήμα από το αστυνομικό τμήμα Αερόπολης. ενημερώθηκε gια την ύπαρξη ατόμων αγνώστων λοιπών στοιχείων, στην περιοχή του οικισμού Δρυ στην Ανατολική Μάνη, προερχόμενα από τη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Σώστη.

Άμεσα ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έρευνας και διάσωσης και στο σημείο έσπευσαν δυο περιπολικά οχήματα του Λιμενικού, καθώς και ένα περιπολικό σκάφος και σε συνεργασία με στελέχη του Αστυνομικού Τμήματος Αρεόπολης εντοπίστηκαν 24 αλλοδαποί.

Ένας εκ των ανωτέρω μεταφέρθηκε με το περιπολικό σκάφος στον οικισμό Γερολιμένα και από εκεί διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Αρεόπολης, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λακωνίας για παροχή ιατρικής περίθαλψης.

Δύο αλλοδαποί ηλικίας 20 και 25 ετών εκ των ανωτέρω, αναγνωρίστηκαν ως οι διακινητές των υπολοίπων και συνελήφθησαν. Κατά δήλωσή τους οι προαναφερθέντες είχαν ξεκινήσει βραδινές ώρες της προηγούμενης Παρασκευής από τη Βεγγάζη της Λιβύης με μηχανοκίνητη λέμβο, με προορισμό την Ιταλία, καταβάλλοντας το χρηματικό ποσό των 4.000 έως 7.000 ευρώ έκαστος.

Στη διάρκεια των ερευνών εντοπίστηκε προσαραγμένη σε βραχώδη ακτή του Αγίου Σώστη στην Ανατολική Μάνη η ανωτέρω λέμβος, η οποία μεταφέρθηκε στον λιμένα Καραβοστασίου και στη συνέχεια ανελκύθηκε στη ξηρά.