Οριστική διακοπή αποφασίστηκε στο ντέρμπι «αιωνίων» για την 8η αγωνιστική της Super League ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

Μετά το γκολ του Ολυμπιακού, με το οποίοι οι Πειραιώτες ισοφάρισαν σε 1-1 νωρίς στο δεύτερο μέρος, μία κροτίδα τραυμάτισε τον Χουάνκαρ που έκανε προθέρμανση. Ο Ισπανός μπακ αποχώρησε με φορείο και ο Παναθηναϊκός αποχώρησε 5 λεπτά μετά το περιστατικό.

Οι «πράσινοι» πήγαν στα αποδυτήρια του γηπέδου και με απόφαση της διοίκησης του συλλόγου, έγινε γνωστό ότι η ομάδα δεν θα επιστρέψει στον αγωνιστικό χώρο. Από την άλλη, οι «ερυθρόλευκοι» βγήκαν στο γήπεδο και συνέχισαν την προθέρμανσή τους, αλλά γύρω στις 23:00 έγινε γνωστό ότι το παιχνίδι δεν θα συνεχιστεί.

Η συνέχεια του ντέρμπι -όπως φαίνεται- θα δοθεί στις δικαστικές αίθουσες. Και βάσει των όσων υπάρχουν ως δεδομένα αυτήν τη στιγμή, ένας από τους δύο «αιώνιους» θα έχει τιμωρία ως υπαίτιος.

Το σχετικό εδάφιο του ΚΑΠ αναφέρει τα εξής:

«3 ΙΙ. Η υπαίτια ομάδα τιμωρείται σωρευτικά με τις κατωτέρω ποινές: α) Με απώλεια του αγώνα με τέρματα 0-3, εκτός αν το αποτέλεσμα ευνοεί την ανυπαίτια ομάδα, στην περίπτωση της διακοπής αγώνα ή αποχώρησης ομάδας, οπότε υπολογίζεται το ελάχιστο αποτέλεσμα που ευνοεί την ανυπαίτια ομάδα.

β) Με χρηματική ποινή από οκτώ χιλιάδες (8.000,00) ευρώ έως σαράντα χιλιάδες (40.000,00) ευρώ για τις ομάδες των επαγγελματικών κατηγοριών και με χρηματική ποινή έως δύο χιλιάδες (2.000,00) Ευρώ για τα ερασιτεχνικά σωματεία αν ο αγώνας δεν αρχίσει.

γ) Αν ο αγώνας δεν αρχίσει ή διακοπεί πριν από την κανονική λήξη του, λόγω παραβάσεων του άρθρου 15 του ΠΚ, εκτός των ανωτέρω ποινών, η υπαίτια ομάδα τιμωρείται με αφαίρεση ενός (-1) βαθμού από τον πίνακα της βαθμολογίας του πρωταθλήματος που συμμετέχει και τις λοιπές ποινές που προβλέπονται στο αυτό άρθρο (15) του Πειθαρχικού Κώδικα.

δ) Εάν μία ομάδα αποχωρήσει από έναν αγώνα μετά την έναρξή του, με αφαίρεση πέντε (5) βαθμών από την τρέχουσα και πέντε (5) βαθμών από την επόμενη αγωνιστική περίοδο και χρηματική ποινή από είκοσι (20.000) έως διακόσιες χιλιάδες (200.000) Ευρώ για τις ΠΑΕ και έως δύο χιλιάδες (2.000) ευρώ για τα σωματεία. Σε αυτή την περίπτωση η υπαίτια ομάδα δεν δικαιούται μερίδιο από τις εισπράξεις του αγώνα, το οποίο περιέρχεται στη διοργανώτρια».

Πηγή: iefimerida.gr