Ο Ισραηλινός πρέσβης στην Αθήνα Νόαμ Κατς, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στο ετήσιο συνέδριο του Economist, ανέφερε, ότι ο πόλεμος κατά της Χαμάς «θα ολοκληρωθεί με τον ίδιο τρόπο και με την ίδια αποφασιστικότητα με την οποία νικήθηκε το ισλαμικό κράτος».

«Ελπίζουμε ότι μετά την ήττα της Χαμάς, η αρχιτεκτονική της ειρήνης και της συνεργασίας θα συνεχίσει να αναπτύσσεται», ανέφερε ο Ισραηλινός πρέσβης, ενώ τόνισε ότι αυτή δεν είναι μια μάχη του Ισραήλ, αλλά «μια μάχη μεταξύ εκείνων των δυνάμεων που πιστεύουν στην ειρήνη, τη σταθερότητα, την ευημερία και την ευημερία των ανθρώπων και των δυνάμεων του σκότους, της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού».

«Σε αυτή τη μάχη, η δημοκρατία του Ισραήλ θα επικρατήσει», δήλωσε ο Ισραηλινός πρέσβης, ενώ ευχαρίστησε την Ελλάδα για την υποστήριξή της στο δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα, την καταδίκη της Χαμάς και την έκκληση για απελευθέρωση των ομήρων χωρίς όρους.

Ακόμη, ευχαρίστησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος επισκέφθηκε χθες το Ισραήλ και συναντήθηκε με τον Ισραηλινό ομόλογό του Μπενιαμίν Νετανιάχου, «σε μια επίδειξη αλληλεγγύης, που υπογραμμίζει τη στρατηγική μας φιλία», καθώς και με συγγενείς των ομήρων.

«Δεν έχουμε μάχη εναντίον του παλαιστινιακού λαού, αλλά εναντίον της Χαμάς, που δεν έχει φέρει τίποτα άλλο παρά πόνο, δυστυχία, συμφορά, επιβάλλοντας την εξαθλίωση του λαού της Γάζας. Είναι θύματα της τρομοκρατίας της Χαμάς που κατέλαβε τη Γάζα με ένα αιματηρό πραξικόπημα εναντίον της Παλαιστινιακής Αρχής το 2007», ανέφερε ακόμη ο Ισραηλινός πρέσβης.