Η αίθουσα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, εκδίκασε μια υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας, ενός 51χρονου, που ξυλοκόπησε την 19χρονη κόρη του.

Στον κατηγορούμενο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 12 μηνών χωρίς αναστολή. Η έφεσή του αποφασίστηκε να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα, υπό τον όρο να μη προσεγγίζει την κόρη του και να μετακομίσει από την οικία τους.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, όλα έγιναν το περασμένο Σάββατο στο διαμέρισμα που ζει η οικογένεια, όταν ο πατέρας επιτέθηκε στην κόρη του αρχικά με σφαλιάρες, στη συνέχεια την έσπρωξε στο κρεβάτι και συνέχισε να την χτυπάει στο πρόσωπο. Το νεαρό κορίτσι, προσπαθώντας να ξεφύγει από τα χέρια του βίαιου πατέρα της βγήκε στον διάδρομο του σπιτιού, όμως ο 51χρονος την ακολούθησε και της επιτέθηκε ξανά.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο 51χρονος επιτίθεται στη κόρη του, αφού τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας είναι πολλά με θύματα τις δύο γυναίκες, όπως κατέθεσε το νεαρό κορίτσι και επιβεβαίωσε η μητέρα της στο δικαστήριο.

«Η μητέρα μου ήταν μπροστά όταν με χτύπησε και μπήκε στην μέση. Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά. Όταν ήμουν 15 ετών με είχε χτυπήσει δυνατά στο πρόσωπο και έτρεχε αίμα από τη μύτη μου. Είναι μόνο δύο από τα πολλά περιστατικά βίας», κατέθεσε το κορίτσι, ζητώντας από το δικαστήριο να την προστατεύσει.

«Τη χτύπησε με δύο σφαλιάρες στο πρόσωπο και μετά μιλούσαν. Άκουσα φωνές και είδα ότι την έσπρωξε στο κρεβάτι και τη χτύπησε με σφαλιάρες στο κεφάλι. Όταν βγήκαν έξω, κάτι του είπε η κόρη μας και συνέχισε να τη χτυπάει στον διάδρομο» κατέθεσε η μητέρα της.

Η γυναίκα με καταγωγή από την Αλβανία, δήλωσε στο δικαστήριο πως συγχωρεί τον σύζυγό της για τη βίαιη συμπεριφορά του απέναντι στην κόρη τους και στην ίδια.

«Όλη μου την ζωή κάνω προσπάθεια να μην διαλύσω το σπίτι μας. Όλες είμαστε θύματα και οι δύο είμαστε θύματα. Είχαμε πρόβλημα με το σχολείο και τη χτυπούσε όταν ήταν 15 ετών. Είχαμε συνέχεια φασαρίες. Είναι αλήθεια ότι την χτύπησε με αποτέλεσμα να τρέχει αίμα από τη μύτη της», ανέφερε η γυναίκα προκαλώντας την αντίδραση του προέδρου του δικαστηρίου.

«Αν δε μπορείτε να προστατεύσετε τον εαυτό σας οφείλετε να προστατεύσετε την κόρη σας η οποία αναζητά διαρκώς βοήθεια και δεν την βρίσκει», ανέφερε η έδρα, με τη γυναίκα να απαντά πως συγχωρεί διαρκώς τον σύζυγό της με την προϋπόθεση να αλλάξει συμπεριφορά.

Ο κατηγορούμενος, λίγο πριν ακούσει την καταδικαστική απόφαση και αντιλαμβανόμενος ότι θα βρεθεί πίσω από τα κάγκελα των φυλακών, σε μια ολιγόλεπτη διακοπή της δίκης ανακοίνωσε στη σύζυγό του ότι επιθυμεί να χωρίσουν, καθώς για τον ίδιο εκείνες ευθύνονται που βρέθηκε αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη.