Ο αναπληρωτής γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βασιλειάδης, μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να διαλυθεί. Πολλοί προσπάθησαν με πολλούς τρόπους» και πρόσθεσε πως «ότι κι αν γίνει, στο τέλος θα τον βρούμε τον δρόμο μας».

«Παίζουμε εμείς και η Γάζα στο ίδιο πεδίο κι αυτό δείχνει προς τα στελέχη μας πως πρέπει να σοβαρευτούν» τόνισε, ενώ σε ερώτηση για το ποιους θεωρεί μη σοβαρούς, απάντησε ότι οποιοσδήποτε θεωρεί ότι το βήμα κριτικής για μία κομματική διαδικασία είναι η τηλεόραση ή τα ραδιόφωνα και όχι η συνεδρίαση ενός οργάνου.

Ο ίδιος, έκανε λόγο για εσωτερική δυστροπία και δυσκολία να αναγνωριστεί μία νέα κατάσταση. «Έχουμε μία δημοκρατικά ειλημμένη απόφαση είτε μας αρέσει, ειτε όχι. Σε οποιοδήποτε κόμμα του κόσμου υπήρχε τέτοια επίθεση σε νεοεκλεγέντα πρόεδρο και σε οποιονδήποτε πρόεδρο, προφανώς θα κινούνταν οι εσωκομματικές διαδικασίες» πρόσθεσε.

Ακόμη, τόνισε, ότι είναι προφάσεις εν αμαερτίαις τα περί παράκαμψης των κομματικών οργάνων και ζήτησε σεβασμό απόλυτο στον Αλέξη Τσίπρα. «Ο Τσίπρας δεν είναι πατερούλης για να κάνει παρέμβαση» είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι πρέπει “να αποδείξουμε ότι μπορούμε χωρίς τον Αλέξη».

Τέλος, χαρακτήρισε ανοησίες και προσβολές τα περί παράκεντρων στο κόμμα ενώ αναφερόμενος στον Στέφανο Κασσελάκη είπε ότι είναι ικανός να εκφράσει τον χώρο της Αριστεράς, εάν του το επιτρέψουν.