Διαφωνίες μέσα στο υπουργικό πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ, με την απαίτηση της διεύρυνσης να διαβουλεύεται.

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ, απαίτησε από τον Νετανιάχου να προσθέσει ακόμη έναν υπουργό στο τριμελές πολεμικό συμβούλιο, αφήνοντας αιχμές προς συμμετέχοντες στην επιτροπή, λέγοντας ότι με εσφαλμένες πρακτικές διευκολύνθηκε η επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Ο Μπεν Γκβίρ ζήτησε το νέο μέλος να μην προέρχεται από το κόμμα του Νετανιάχου ή από την Εθνική Ενότητα του Μπένι Γκαντζ, του μεγαλύτερου αντιπολιτευόμενου κόμματος που αποφάσισε να συμμετάσχει σε κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης μετά την επίθεση της Χαμάς.

«Ως μέλος του συνασπισμού και υψηλόβαθμος υπουργός σε αυτήν την κυβέρνηση αποδέχθηκα τη μονομερή απόφασή σας για τη σύνθεση ενός μικρού υπουργικού συμβουλίου, στο οποίο δεν περιλαμβάνομαι εγώ ο υπουργός εθνικής ασφάλειας», έγραψε ο επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Οτζμά Γεχιυντίτ σε επιστολή του προς τον Νετανιάχου.

Από την πλευρά του, ο Μπεν Γκβίρ,  συμφώνησε στο ότι θα πρέπει να ακουστούν περισσότερες φωνές. Πρόσθεσε ότι οι υπουργοί που βρίσκονται στο παρόν πολεμικό συμβούλιο επί χρόνια ισχυρίζονταν ότι η Χαμάς θα υποχωρούσε.

Επισημαίνεται, ότι πέντε μέλη του μέχρι πρότινος αντιπολιτευόμενου κόμματος Εθνικής Ενότητας εντάχθηκαν στην κυβέρνηση Νετανιάχου λίγο μετά την επίθεση της Χαμάς.