Ένας 28χρονος αλλοδαπός, ο οποίος βρίσκεται παράνομα στη χώρα και εντοπίστηκε σε μια κοινότητα του δήμου Ευρώτα στη Λακωνία, όπου βρίσκεται η κατοικία του, έχοντας στην κατοχή του ποσότητες ναρκωτικών.

Ο δράστης, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφαλείας Σπάρτης και της Ο.Π.Κ.Ε., οι οποίοι έκαναν έρευνα στο σπίτι του και διαπίστωσαν ότι είχε συσκευάσει 20 «φιξάκια» με ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 18,9 γραμμαρίων. Τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν μαζί με ένα κινητό τηλέφωνο και 180 ευρώ και ο 28χρονος παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης, ο οποίος του άσκησε δίωξη για διακίνηση ναρκωτικών και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Παράλληλα, ύστερα από αξιολόγηση πληροφοριών, συνελήφθη ένας 47χρονος Έλληνας από αστυνομικούς της Ασφάλειας Κορίνθου που έκαναν έρευνα στο σπίτι και το ποιμνιοστάσιο ιδιοκτησίας του στο Κιάτο, όπου βρήκαν συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 960,5 γραμμαρίων. Ο 47χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορίνθου, ο οποίος του άσκησε δίωξη για κατοχή και απόκρυψη ναρκωτικών με σκοπό την διακίνηση.