Σφοδρές αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιεί από το απόγευμα της Παρασκευής ο ισραηλινός στρατός στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ ο εκπρόσωπος του IDF ανακοίνωσε και επισήμως, ότι θα πραγματοποιηθεί για τρίτη συνεχόμενη νύχτα χερσαίες επιχειρήσεις και μάλιστα πιο εκτεταμέμνες σε σχέση με τις δύο προηγούμενες νύχτες.

Εικόνες από τη Γάζα δείχνουν την πόλη να φλέγεται μέσα στη νύχτα, ενώ έχουν διακοπεί οι τηλεπικοινωνίες, γεγονός που καταδεικνύει, ότι η αποψινή νύχτα σηματοδοτεί τη ραγδαία επέκταση των επιχειρήσεων του ισραηλινού στρατού. Σύμφωνα με αναφορές, οι ισραηλινές δυνάμεις σφυροκοπούν από όλα τα μέτωπα, με αεροπορία, ναυτικό και πυροβολικό, την πόλη και τα περίχωρα της Γάζας, σαρώνοντας τα πάντα με τις βόμβες τους.

Η Χαμάς «θα πληρώσει για τα εγκλήματά της κατά της ανθρωπότητας και απόψε ξεκινάμε την εκδίκηση», δήλωσε ο Μαρκ Ρεγκέβ, ένας σύμβουλος του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου. «Η Χαμάς θα νιώσει απόψε την οργή μας», συνέχισε. Μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, ο Ρεγκέβ είπε, ότι το Ισραήλ εντείνει την πίεση στη Χαμάς, οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του είναι σε εξέλιξη και η Γάζα θα είναι «πολύ διαφορετική» όταν ολοκληρωθούν. «Θα συνεχίσουν να δέχονται τα στρατιωτικά πλήγματά μας μέχρι να διαλύσουμε τη στρατιωτική μηχανή τους και την πολιτική υποδομή τους στη Γάζα. Όταν τελειώσει όλο αυτό, η Γάζα θα είναι πολύ διαφορετική», πρόσθεσε.

Οι βομβαρδισμοί είναι «οι σφοδρότεροι από την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου» ανέφερε η Χαμάς, κατηγορώντας το Ισραήλ ότι «προετοιμάζεται για σφαγές».  Την ίδια στιγμή απηύθυνε κάλεσμα στους Παλαιστίνιους της Δυτικής Όχθης «να πάρουν τα όπλα», με τη χαρακτηριστική φράση: «Έφτασε η ώρα». Υψηλόβαθμο στέλεχος της ισλαμικής οργάνωσης δήλωσε απόψε, ότι η οργάνωση είναι «έτοιμη» να αντιμετωπίσει μια ενδεχόμενη χερσαία επιχείρηση του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας. «Εάν ο Νετανιάχου αποφασίσει να μπει απόψε στη Γάζα, η αντίσταση είναι έτοιμη» ανέφερε στην πλατφόρμα Telegram ο Εζάτ αλ Ρίσεκ, προσθέτοντας ότι «η γη της Γάζας θα καταπιεί τα κομμάτια των στρατιωτών».

Εν τω μεταξύ, το το Ιράν έχει ανεβάσει πολύ ψηλά τους τόνους, απειλώντας με γενική σύρραξη, αν ξεκινήσει η σαρωτική επιχείρηση εκκαθάρισης του Ισραήλ στη Γάζα. Πλέον, είναι άδηλο πώς θα αντιδράσει η Χεζμπολάχ από τον Λίβανο, η οποία έχει πολλαπλάσιες επιχειρησιακές δυνατότητες σε σχέση με τη Χαμάς, αλλά και τα αραβικά κράτη, στα οποία καθημερινά πραγματοποιούνται τεράστιες διαδηλώσεις υποστήριξης για τον παλαιστινιακό λαό.