Ο 70χρονος που επιτέθηκε με σκεπάρνι και δολοφόνησε τον 41χρονο γιο του, μέσα στο διαμέρισμα που ζούσαν στην περιοχή της Μενεμένης, ανέφερε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης: «Με χτύπησε με την πατερίτσα και τον σκότωσα, μόλις κατάλαβα τι έκανα προσπάθησα να αυτοκτονήσω».

Το έγκλημα συνέβη στις 26 Οκτωβρίου του 2022, ενώ η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε σήμερα για να διακοπεί για τον Νοέμβριο, μετά την απολογία του κατηγορούμενου, με καταγωγή από την Αρμενία και την πρόταση της εισαγγελέως.

Βάσει του κατηγορητηρίου, πατέρας και γιος είχαν συχνούς καβγάδες και ύστερα από μια ακόμη φασαρία που έγινε το απόγευμα της 26ης Οκτωβρίου, ο 70χρονος χτύπησε 18 φορές με σκεπάρνι τον 41χρονο, προκαλώντας του βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, εξαιτίας των οποίων επήλθε ο θάνατός του, όπως προέκυψε από τα ιατροδικαστικά ευρήματα. Ο ίδιος, αμέσως μετά, αφού πέταξε το σκεπάρνι στο μπαλκόνι του διαμερίσματος, κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα χαπιών και βρέθηκε αναίσθητος από τη σύζυγό του, δίπλα στον δολοφονημένο γιο του.

Οι έρευνες του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης είχαν στραφεί από την πρώτη στιγμή προς το πρόσωπο του 70χρονου, καθώς δε διαπιστώθηκε ύπαρξη τρίτου ατόμου στη σκηνή του εγκλήματος. Το έγκλημα αποκαλύφθηκε όταν η μητέρα του θύματος επέστρεψε στο σπίτι, όπου εντόπισε μέσα σε «λίμνη» αίματος τον γιο της και αναίσθητο δίπλα του τον σύζυγό της, οπότε κάλεσε την Άμεση Δράση.

Ο αστυνομικός που έφτασε πρώτος στο διαμέρισμα του δεύτερου ορόφου, στην οδό Ομήρου 18, κατέθεσε ως μάρτυρας στο δικαστήριο και περιέγραψε, μεταξύ άλλων, τη σκηνή του εγκλήματος. Το θύμα ήταν νεκρό μέσα σε λίμνη αίματος πεσμένος στα γόνατα πάνω στο κρεβάτι, ενώ ο πατέρας του εντοπίστηκε κοντά του σε κωματώδη κατάσταση. Στο μπαλκόνι του διαμερίσματος οι αστυνομικοί εντόπισαν το σκεπάρνι που μετά την πράξη του πέταξε ο 70χρονος.

Το θύμα που ήταν χρόνιος χρήστης ναρκωτικών ουσιών και λίγες ημέρες πριν δολοφονηθεί είχε εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα με αποτέλεσμα να βρίσκεται στο κρεβάτι με νάρθηκες στα χέρια και στα πόδια. Εκείνη την ημέρα υπήρξε ένας ακόμη διαπληκτισμός ανάμεσα σε πατέρα και γιο και λίγη ώρα αργότερα ο 70χρονος πήρε το σκεπάρνι στο χέρι, μπήκε στο υπνοδωμάτιο και τον δολοφόνησε εν ψυχρώ.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος, ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ότι δέχθηκε πρώτος επίθεση από τον γιο του ο οποίος τον χτύπησε με την πατερίτσα και, επιπλέον, ζήτησε συγγνώμη από τη σύζυγο και την κόρη τους για το έγκλημα που διέπραξε.

«Με χτύπησε δύο – τρεις φορές με την πατερίτσα και του είπα “κάτσε ήσυχα”. Έκανα δουλειά στη κουζίνα και κρατούσα το σκεπάρνι, ήθελα να το αφήσω στο μπαλκόνι που ήταν τα εργαλεία, αλλά έπρεπε να περάσω από το υπνοδωμάτιο για να βγω. Μόλις πήγα να το αφήσω στο μπαλκόνι ο γιος μου με χτύπησε με την πατερίτσα πίσω στο κεφάλι. Δε θυμάμαι και δε κατάλαβα τι έκανα μετά» είπε αρχικά ο 70χρονος.

Ακόμη, ανέφερε, ότι το θύμα απειλούσε ότι θα βάλει φωτιά στο σπίτι και θα τους σκοτώσει, ενώ νευρίασε όταν δέχθηκε το χτύπημα με την πατερίτσα. «Μόλις κατάλαβα τι έκανα, ότι σκότωσα, ήθελα να αυτοκτονήσω, για αυτό πήρα τα χάπια για να φύγω μαζί του, αλλά δεν έγινε», είπε ο κατηγορούμενος.

Στην αγόρευση της, η εισαγγελέας, πρότεινε να απορριφθούν οι ισχυρισμοί της υπεράσπισης περί βρασμού ψυχικής ορμής και περί νόμιμης άμυνας. Ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος ο 70χρονος «όπως κατηγορείται».

Η δίκη διακόπηκε για τα τέλη Νοεμβρίου οπότε αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση.