Η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται κοντά στην εξάρθρωση σπείρας που διέπραξε μια απάτη και μία απόπειρα απάτης σε βάρος ηλικιωμένων στην Αλεξανδρούπολη και την Ορεστιάδα την Τρίτη και την Τετάρτη, καθώς συνελήφθη ένας αλλοδαπός μέλος της που είχε ρόλο «εισπράκτορα».

Το περιστατικό συνέβη το πρωί της Τετάρτης, όταν ένας άγνωστος που παρίστανε τον αστυνομικό τηλεφώνησε σε μια ηλικιωμένη στην Ορεστιάδα και της ζήτησε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό με το πρόσχημα ότι το παιδί της είχε προκαλέσει θανατηφόρο τροχαίο. Όμως, εκείνη αντιλήφθηκε ότι ήταν απατεώνας και δεν υπέκυψε στις απαιτήσεις του. Αντίθετα, ενημέρωσε την Αστυνομία και αμέσως ξεκίνησε έρευνα. Με άμεσες κινήσεις των Αρχών, εντοπίστηκε το ίδιο μεσημέρι ο αλλοδαπός που κινείτο με ένα αυτοκίνητο στην Ορεστιάδα και εξακριβώθηκε ότι την προηγούμενη ημέρα είχε παραλάβει χρήματα από μια γυναίκα στην Αλεξανδρούπολη, την οποία οι συνεργοί του είχαν καταφέρει να εξαπατήσουν με την ίδια μέθοδο.

Το όχημα του “εισπράκτορα” κατασχέθηκε μαζί με ένα κινητό που βρέθηκε στην κατοχή του και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και απάτη. Η προανάκριση συνεχίζεται για την ταυτοποίηση των συνεργών του που αναζητούνται και την εξιχνίαση και άλλων παρόμοιων υποθέσεων.