Ο ισραηλινός στρατός, μετά το πλήγμα σε φάλαγγα ασθενοφόρων έξω από το νοσοκομείο Αλ Σίφα στη Γάζα, αναφέρει: «Χτυπήσαμε ασθενοφόρο που χρησιμοποιούσε η Χαμάς».

Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) δήλωσαν ειδικότερα ότι ένα από τα αεροσκάφη τους έπληξε ασθενοφόρο «το οποίο αναγνωρίστηκε ως χρησιμοποιούμενο από τρομοκρατικό πυρήνα της Χαμάς».

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς στη Γάζα υποστήριξε ότι δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν από τον βομβαρδισμό, κάτι για το οποίο κατηγορεί το Ισραήλ.

Εκπρόσωπος των IDF δήλωσε από τη μεριά του ότι αριθμός ενόπλων της Χαμάς σκοτώθηκαν και ότι υπάρχουν «πληροφορίες που αποδεικνύουν ότι η μέθοδος λειτουργίας της Χαμάς είναι να μεταφέρει πράκτορες και όπλα σε ασθενοφόρα».

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού πρόσθεσε: «Η περιοχή αυτή είναι ζώνη μάχης. Οι άμαχοι στην περιοχή καλούνται επανειλημμένα να απομακρυνθούν προς τα νότια για την ασφάλειά τους».

Ο στρατός του Ισραήλ ανέφερε ότι εξετάζει τις αναφορές. Το πρακτορείο Reuters δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες αυτές. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας, σκοτώθηκαν 13 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 26.