Μετά τον χθεσινό ισχυρό σεισμό των 5,1 Ρίχτερ, σύμφωνα με τον σεισμολόγο Γεράσιμο Παπαδόπουλο, ομαλά εξελίσσεται η μετασεισμική ακολουθία στην Εύβοια, με το μεγαλύτερο μέγεθος μετασεισμού μέχρι τώρα είναι 3,8 Ρίχτερ.

Το ενδεχόμενο για ισχυρότερους μετασεισμούς δεν αποκλείεται.

Μετά το σεισμό, ο δήμαρχος Μαντουδίου Γιώργος Τσαπουρνιώτης είχε επικοινωνία με τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια και ζήτησε έλεγχο των σχολικών κτιρίων του Δήμου.

Σήμερα Σάββατο, το πρωί, κλιμάκιο των κτηριακών υποδομών θα ελέγξει τις σχολικές εγκαταστάσεις και στην συνέχεια θα υπάρξει ενημέρωση για την λειτουργία των σχολείων. Ακόμη, ενημερώθηκε η ΔΑΕΦΚ ώστε να ξεκινήσει ελέγχους σε σπίτια και επιχειρήσεις το συντομότερο δυνατόν.

Για τις ζημιές που έχουν καταγραφεί έως τώρα, μίλησε ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μαντουδίου- Λίμνης- Αγίας Άννας, Αργύρης Λιάσκος στο evima.gr.

Όπως συνόψισε έχουν διαπιστωθεί ρωγμές σε σπίτια και έχουν πέσει τζαμαρίες σε καταστήματα.

Η καταγραφή των ζημιών από μηχανικούς της Περιφέρειας συνεχίζεται ενώ η ανησυχία των πολιτών είναι κάτι παραπάνω από έντονη με κινητικότητα κι αναβρασμό να επικρατούν, εύλογα, στην περιοχή.

Οι κάτοικοι φοβούνται ιδιαιτέρως για το ενδεχόμενο ενός νέου μεγάλου σεισμού.

«Είμαστε επί ποδός και γυρνάμε όλη την περιοχή προκειμένου να καταγράψουμε όλα τα προβλήματα», ανάφερε ο κ. Λιάσκος.