Τα «μετεκλογικά» χαρτιά του, τους στόχους του αλλά και τις πρώτες του κινήσεις, όταν αναλάβει τα ηνία των Βριλησσίων, ανέλυσε μιλώντας στο «Π» ονεοεκλεγείς δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Πισιμίσης.

Ο κ. Πισιμίσης αναφέρθηκε επίσης στο εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά και στη διαφορά από τις υπόλοιπες παρατάξεις που διεκδίκησαν τον δημαρχιακό θώκο.

Ποια είναι η δική σας ανάγνωση του αποτελέσματος της 8ης Οκτωβρίου, όταν εκλεχθήκατε από τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών με ποσοστό περίπου 55%;

Η ενεργή και εποικοδομητική συμμετοχή της παράταξής μας όλα αυτά τα χρόνια μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, αμέσως μετά τις δημοτικές εκλογές του 2019, σε συνδυασμό με την ουσιαστική και αδιάλειπτη επικοινωνία με τους συμπολίτες μας και τους φορείς της τοπικής κοινωνίας, έβαλαν τις βάσεις για το εκλογικό αποτέλεσμα. Μέσα από την παρουσία μας όλα αυτά τα χρόνια, χτίσαμε σχέσεις εμπιστοσύνης. Σχέσεις που πρέπει να αναπτύξουμε ακόμα περισσότερο και ως Διοίκηση.

Γιατί θεωρείτε ότι είχατε τόσο μεγάλη διαφορά από τις υπόλοιπες παρατάξεις;

Η Διοίκηση των τελευταίων εννιά ετών στα Βριλήσσια δεν κατάφερε σε καμία περίπτωση να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της τοπικής μας κοινωνίας. Τα Βριλήσσια έχουν μείνει πίσω σε υποδομές και, παράλληλα, έχουν γνωρίσει μια υποβάθμιση σε ό,τι αφορά την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα των πολιτών. Οι παρατάξεις που εκπροσωπούσαν την απελθούσα Διοίκηση θεωρώ ότι εισέπραξαν αυτήν τη γενικευμένη δυσαρέσκεια.

Ποιες θα είναι οι πρώτες κινήσεις σας, όταν θα αναλάβετε τη διοίκηση του Δήμου Βριλησσίων στις αρχές της νέας χρονιάς;

Ο Δήμος Βριλησσίων χρειάζεται μια μεγάλη διοικητική ανασυγκρότηση. Έναν ανασχεδιασμό των υπηρεσιών, ώστε να καταφέρουμε να γίνουμε πιο αποδοτικοί και αποτελεσματικοί.Χρειάζεται ένας νέος και σύγχρονος Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας, καθώς και ένα συμμάζεμα των οικονομικών του.

Πώς θεωρείτε ότι με τη δική σας διοίκηση θα βελτιωθεί η καθημερινότητα των πολιτών του δήμου σας;

Η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών είναι ο πρώτος στόχος. Η ανάταξη της καθαριότητας σε όλα τα επίπεδα, της υπηρεσίας πρασίνου, καθώς και η υλοποίηση των πρώτων τεχνικών παρεμβάσεων αποκατάστασης των πεζοδρομίων, των δρόμων και της οδικής ασφάλειας. Η επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας και της Δημοτικής Συγκοινωνίας είναι ένα στοιχείο που επίσης θα βοηθήσει πολύ.

Πώς θέλετε να είναι ο Δήμος Βριλησσίων στο τέλος της νέας θητείας;

Ένας δήμος με σύγχρονες αστικές υποδομές, που θα καλύπτουν ουσιαστικές κοινωνικές ανάγκες. Να προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες στους πολίτες και να έχει αναβαθμιστεί πολύ η ποιότητα ζωής στην πόλη μας. Να αποκαταστήσουμε την επικοινωνία με τους συνδημότες μας, να παρεμβαίνουμε άμεσα και αποτελεσματικά στην επίλυση των προβλημάτων και να έχουμε χτίσει βαθιές σχέσεις εμπιστοσύνης με την τοπική μας κοινωνία. Στο τέλος της πενταετίας θέλουμε να μιλάμε για έναν δήμο-σημείο αναφοράς στον αυτοδιοικητικό χάρτη της χώρας μας.

Το WHOisWHO του νέου δημάρχου Βριλησσίων Γιάννη Πισιμίση

Ο Γιάννης Πισιμίσης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983 και κατάγεται από την Αρκαδία και το Λασίθι. Κατοικεί με την οικογένειά του στα Βριλήσσια από την ηλικία των 14 ετών. Πατέρας του ήταν ο αείμνηστος αντιστράτηγος ε.α. Μπάμπης Πισιμίσης και μητέρα του είναι η Αικατερίνη Πισιμίση-Ρουκουνάκη. Είναι παντρεμένος με τη Βριλησσιώτισσα Αικατερίνη Κιοσέ. Είναι απόφοιτος της Σχολής Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις και Ευρωπαϊκές Σπουδές, και του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) «Πολιτική Επιστήμη και Κοινωνιολογία» και πάλι από το ΕΚΠΑ.

Δραστηριοποιείται επαγγελματικά τα τελευταία 20 χρόνια στον χώρο των επιχειρήσεων. Συγκεκριμένα, είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας «Φιλέματα Κρήτης», που δραστηριοποιείται στον χώρο της παραγωγής και εμπορίας παραδοσιακών προϊόντων, έχοντας μεταξύ άλλων συνεργασίες με μεγάλες αλυσίδες σούπερ-μάρκετ στην ελληνική αγορά. Το 2010 εκλέχθηκε σε ηλικία 27 ετών δημοτικός σύμβουλος Βριλησσίων. Την περίοδο 2012-2014 ανέλαβε τα καθήκοντα του αντιδημάρχου Παιδείας και του προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, ενώ την περίοδο 2011-2014 εκπροσώπησε τον Δήμο Βριλησσίων στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής. Το 2014 επανεκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης. Το 2019 εκλέχθηκε επικεφαλής της «Νέας Πνοής» με ευρεία πλειοψηφία και κατήλθε για πρώτη φορά υποψήφιος δήμαρχος Βριλησσίων. Την περίοδο 2019-2023, η παράταξη του Γιάννη Πισιμίση άσκησε ιδιαίτερα εποικοδομητική αντιπολίτευση, οδηγώντας κεντρικές εφημερίδες της χώρας να τη χαρακτηρίσουν ως πρότυπο δημιουργικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα. Στις εκλογές του 2023 κατέρχεται ξανά υποψήφιος δήμαρχος Βριλησσίων,επικεφαλής ενός πολύ διευρυμένου αυτοδιοικητικού σχήματος, της «Συνεργασίας – Νέα Πνοή για τα Βριλήσσια», και εκλέγεται νέος δήμαρχος της πόλης από τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών,με ποσοστό που σχεδόν άγγιξε το 55%.

 

Συνέντευξη στον Γιώργο Λαιμό

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο