Η εισαγγελία προχώρησε στην άσκηση κακουργηματικής ποινικής δίωξης σε βάρος του καθηγητή, στο 6ο δημοτικό σχολείο των Νεόκτιστων Ασπροπύργου, έπειτα από τις καταγγελίες παιδιών και γονέων για τη συμπεριφορά του 30χρονου γυμναστή, ο οποίος συνελήφθη.

Η κατηγορία που του απαγγέλθηκε είναι κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια κατά συρροή. Μετά την άσκηση της δίωξης, ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε σε ανακριτή, από τον οποίο έχει το δικαίωμα να ζητήσει και να λάβει προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία του.

Την εξέλιξη της υπόθεσης, περιέγραψε η πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου, τονίζοντας πως δεν υπήρξε σεξουαλική παρενόχληση ή κακοποίηση, αλλά η συμπεριφορά του 30χρονου ήταν αυτή που εξόργισε τους γονείς.

«Κάναμε γενική συνέλευση την Κυριακή και εκεί, ένας πατέρας ανέφερε πως ο γυναστής γαργαλάει το παιδί του στην κοιλιακή χώρα και τις μασχάλες. Ρωτήσαμε τα παιδιά μας τι έχει συμβεί και μας ανέφεραν το ίδιο. Τα περιστατικά για τα οποία έχουν γίνει καταγγελίες, δεν αφορούν σε σεξουαλκή κακοποίηση, δεν υπάρχει σεξουαλική κακοποίηση. Το μόνο για το οποίο τον κατηγορούμε, είναι για τα γαργαλήματα, τα παιδιά του έλεγαν πως δεν θέλουν κι εκείνος συνέχιζε. Επίσης, δεν έβγαζε τα παιδιά έξω, αλλά τα κρατούσε μέσα στην τάξη την ώρα της γυμναστικής για να γαργαλούν το ένα το άλλο ή να το κάνει ο ίδιος» είπε η πρόεδρος του συλλόγου

«Ο διευθυντής του έκανε σύσταση. Μάζεψα τους γονείς και τα παιδιά και όλα μας είπαν τα ίδια, για τα γαργαλήματα σε κοιλιά και μασχάλη. Ακόμη, υπήρξε ένα παιδάκι της 6ης δημοτικού τον ρώτησε ‘πού να κάτσω’ και του απάντησε ‘έλα πάνω μου’. Και σε ένα άλλο περιστατικό που δεν έχει επιβεβαιωθεί, πήρε αγκαλιά ένα κορίτσι και του έκανε λίγο προς τα κάτω τη μπλούζα για να δει αν έχει κάποια γρατζουνιά. Μιλάμε για πάνω από 30 παιδιά».

Στη συνέχεια, η πρόεδρος του συλλόγου αναφέρθηκε στο γεγονός που εξόργισε περισσότερο τους γονείς: «Τον φώναξαν οι γονείς ατα κάγελα του σχολείου και τον ρώτησαν γιατί τα γραγαλάει. Αυτός το αρνήθηκε και έφυγε».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πατέρας ενός από τα παιδιά που έκαναν γυμναστική με τον 30χρονο, λέγοντας: «Τα εβαζε μέσα στην τάξη εν ώρα γυμναστικής και δεν τα άφηνε να βγουν έξω. Να τονίσουμε κάτι, δεν υπάρχει σεξουαλική παρενόχληση. Δεν γνωρίζω αυτά ου αναφερθηκαν, πως βρισκόταν στο φάσμα του αυτισμού, πρώτη φορά το ακούω από εσάς. Τον γνώρισα χθες. Μάθαμε πως γαργαλάει τα παιδιά μέσα στην τάξη, ενώ βάζει και τα ίδια να γαργαληθούν μεταξύ τους. Μερικά δεν ήθελαν να το κάνουν».