Στελέχη που τάχθηκαν εξαρχής υπέρ του Στέφανου Κασσελάκη, επιτίθονται κατά του κ. Τσακαλώτου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με φόντο τη χαμένη «υπερηφάνεια» για την οποία μίλησε ο πρώην υπουργός.

«Εμείς τα παρακατιανά μέλη του 2ευρω, χωρίς αστική αυτοπεποίθηση, πως παραμένουμε στο κόμμα ενώ αποχωρεί ο “Σωτήρας” Τσακαλώτος, που έδινε υπερηφάνεια σ’ αυτό; Μήπως γιατί δεν είμαστε υπερφίαλοι, φαντασμένοι αλαζόνες, αλλά είμαστε αξιοπρεπείς, δεν μειώνουμε και δεν υποτιμούμε κανένα και πρωτίστως σεβόμαστε τη Δημοκρατία!», διερωτήθηκε η πρώην βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Ελένη Αυλωνίτου.

Για «ιδιόκτητη Περήφανη Προκομμουνιστική Εξωκυβερνητική αριστερά» έκανε λόγο ο Νίκος Καρανίκας, για να επισημάνει πως «περήφανα θα περιμένω να κάνουν την περήφανη δική Τους αριστερά καθώς επιστρέφουν ριζοσπαστικά και ανανεωτικά στο περήφανο πειραγμένο κομμουνιστικό παρελθόν τους για να ξανά διαλύσουν περήφανα την Ακοα – και το ΚΚΕ ες».

«Απο την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα άλλαξα το καπέλο μου, να μην βραχεί η ‘Ομπρέλα’!» ανέφερε από πλευράς του, ο Θανάσης Οικονόμου, σε άρθρο του στο tvxs, καταλήγοντας πως «Θα ήταν πιο ειλικρινές ωστόσο αν οι φίλοι Φίλη καριοφύλι κατέθεταν ως νέα γραμμή Ομπρέλας το παιδιάστικο σύνθημα: Μια βροχή μας σώζει!».