«Γνωρίζαμε ότι έχουμε να κάνουμε με μια κυβέρνηση αλαζονική και κυνική η οποία μας είχε συνηθίσει να στοχοποιεί και να απαξιώνει διάφορες κοινωνικές ομάδες στο πλαίσιο του κοινωνικού αυτοματισμού. Αυτή τη φορά ξεπέρασε και τον πιο κακό εαυτό της, φτάνοντας στο σημείο της ύβρεως απέναντι στους νεκρούς», αναφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με αφορμή χθεσινή δήλωση του υπουργού Εργασίας.

Αναφέρουν ειδικότερα ότι «η δήλωση του ‘Αδωνη Γεωργιάδη αναφορικά με τις ενέργειες της αντιπολίτευσης για τη διερεύνηση της τραγωδίας των Τεμπών και του σκανδάλου των υποκλοπών αποτελεί την επιτομή της αθλιότητας και της απανθρωπιάς». Οι ίδιες πάντα πηγές παραθέτουν τη δήλωση του : «Όλοι οι πολιτικοί αντίπαλοι του Κυριάκου Μητσοτάκη έχουν αποφασίσει, αντί να ασχολούνται με αυτά που ενδιαφέρουν πράγματι τους Έλληνες, να ασχολούνται με πράγματα που δεν αφορούν κανέναν παρά μόνο τον μικρόκοσμό τους. Δηλαδή σήμερα στην Ελλάδα, πόσοι από τους 100 συμπολίτες μας, αν τους ρωτήσουμε, ενδιαφέρονται για εξεταστική ή για προανακριτική επιτροπή για τα Τέμπη;». Σχολιάζουν ότι «η προσπάθεια που κάνει εκ των υστέρων να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα δεν πείθει κανέναν».

Κατόπιν αυτών οι πηγές της Κουμουνδούρου σημειώνουν ότι «ο πρωθυπουργός της χώρας οφείλει να πάρει άμεσα θέση» και ρωτούν: «Γιατί δεν έχει καταδικάσει ο κ. Mητσοτάκης την κατάπτυστη δήλωση του προβεβλημένου υπουργού και αντιπροέδρου του κόμματός του; Τι περιμένει; Να κάνει δημοσκόπηση πρώτα για να μετρήσει τη ζημιά που προκάλεσε στην κυβέρνηση; Όλα στο βωμό του μικροκομματικού συμφέροντος και της επικοινωνιακής διαχείρισης; Κανένας σεβασμός στη μνήμη των νεκρών;».

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι «απέναντι σε αυτό τον συνδυασμό απανθρωπιάς, κυνισμού, συμφεροντολογίας και κυρίως ασέβειας προς τους νεκρούς από την κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επιλέγει το δρόμο της ανθρωπιάς και της θεσμικής υπευθυνότητας». «Επιδιώκει», υπογραμμίζουν, «την πλήρη διερεύνηση του θέματος των Τεμπών, αρχής γενομένης με την πρωτοβουλία για σύσταση προανακριτικής επιτροπής».

Κατά την Κουμουνδούρου ο ΣΥΡΙΖΑ επιδεικνύει την ίδια κοινωνική και θεσμική ευθύνη στα θέματα του κράτους δικαίου αλλά και της οικονομίας και ανάπτυξης. Προσθέτουν ότι «στο πλαίσιο των διαρκών πρωτοβουλιών του, για τα θέματα της οικονομίας και με αφορμή το φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Π- ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης θα έχει θεσμική συνάντηση σήμερα με τον πρόεδρο Γ. Χατζηθεοδοσίου και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών».

Καταληκτικά οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι «είμαστε σταθερά δίπλα στους πολίτες και τις ανάγκες τους. Απέναντι στις συντηρητικές και παρωχημένες πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη, εμείς εργαζόμαστε για το αύριο της χώρας, δημιουργώντας ευρύτερες προοδευτικές, κοινωνικές συγκλίσεις και συνεργασίες»