Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Left Media A.E Κωνσταντίνος Νικόλτσιος, έκανε λόγο για δήθεν απολύσεις στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», υποστηρίζοντας σε ανακοίνωσή του πως «ό,τι γράφεται και λέγεται για απολύσεις, διώξεις πολιτικού χαρακτήρα και λοιπά μυθεύματα δεν έχουν καμία βάση, αφού πρόκειται για την τυπική αναδιάρθρωση και σύνταξη ενός ραδιοφωνικού προγράμματος, η οποία συμβαίνει κάθε έτος».
Η ανακοίνωση του κ. Νικόλτσιου έρχεται λίγες ώρες αφότου ο δημοσιογράφος και πρώην διευθυντής του σταθμού Νίκος Σβέρκος, έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook ότι του ανακοινώθηκε η απομάκρυνσή του, όπως και σε άλλους τρεις δημοσιογράφους, καταγγέλλοντας μάλιστα ότι «το σχέδιο για την «αποπαρασίτωση» του ραδιοφώνου και της εφημερίδας, για το οποίο καλούσαν οι στενοί συνεργάτες του κ. Κασσελάκη, ξεκινά από εμένα».

«Με αίσθηση ευθύνης για το μέσο και το ακροατήριό του, που είναι υψηλού επιπέδου, σεβόμενος την πολύχρονη διαδρομή του, ο Κων/νος Ι. Νικόλτσιος, Προέδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της LEFT MEDIA Α.Ε. απαντά στις φήμες και τα δημοσιεύματα περί δήθεν “απολύσεων” στον ρ/σ “105,5 ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ”, με αφορμή τη σημερινή ανακοίνωση του νέου προγράμματος του σταθμού», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Είναι αξιοσημείωτο ότι η όποια παραφιλολογία ξεκίνησε προτού καν διανεμηθεί το σχετικό με το νέο πρόγραμμα δελτίο Τύπου.

Ως εκ τούτου, για την αποκατάσταση της αλήθειας, ο κος Νικόλτσιος Κων/νος σημειώνει τα κάτωθι:

Ουδείς απολύεται, ουδείς μισθός μειώνεται.

Ό,τι αποφασίστηκε είναι προϊόν αναγκαίας αναδιάταξης της φυσιογνωμίας του προγράμματος, αφού ο ρ/σ “105,5 ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ” συνιστά ένα απαιτητικό και συνεχώς μεταβαλλόμενο μέσο ενημέρωσης.

Η υπάρχουσα μέχρι σήμερα δομή του προγράμματος εξυπηρέτησε μία μακρά προεκλογική πρακτική, η οποία ολοκλήρωσε τον κύκλο της. Οπότε η αναδιάρθρωσή του εν λόγω προγράμματος κρίνεται εκ των πραγμάτων αναγκαία.

Η Διοίκηση λαμβάνει πολύ σοβαρά τις προσωπικές επαγγελματικές διαδρομές και την οικονομική κατάσταση κάθε συνεργάτη μας, προσεγγίζοντας με μεγάλο σεβασμό κάθε σχετικό ζήτημα.

Επομένως, ό,τι γράφεται και λέγεται για απολύσεις, διώξεις πολιτικού χαρακτήρα και λοιπά μυθεύματα δεν έχουν καμία βάση, αφού πρόκειται για την τυπική αναδιάρθρωση και σύνταξη ενός ραδιοφωνικού προγράμματος, η οποία συμβαίνει κάθε έτος. Το ραδιόφωνο δεν είναι στατικό και αιωνίως ακίνητο μέσο και ουδείς κατέχει ιδιοκτησιακού τύπου προνόμια στη ροή του προγράμματός του.

Η Διοίκηση ευχαριστεί όλους ανεξαιρέτως τους παράγοντες λειτουργίας των ρ/σ “105,5 ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ”, καθώς και των συνεργαζόμενων ρ/σ “91,4 FM ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ” και “107,7 ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΑΤΡΑΣ”, οι οποίοι με διάθεση προσφοράς και επίδειξη επαγγελματισμού υπηρετούν κάθε φορά τον κοινό στόχο της έγκυρης και αντικειμενικής ενημέρωσης.

Ακόμη, ο Κων/νος Ι. Νικόλτσιος Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της LEFT MEDIA A.E. επιβεβαιώνει την αμέριστη στήριξη του στον νέο Διευθυντή του ρ/σ “105,5 ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ”, Αδάμ Γιαννίκο, και θεωρεί ότι το νέο πρόγραμμα θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάδειξη και ανάπτυξη του ραδιοφωνικού σταθμού της Αριστεράς».
Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του Νίκου Σβέρκου που ενημέρωνε για την απομάκρυνσή του του από το κομματικό ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ  αφήνοντας αιχμές ότι «το σχέδιο για την “αποπαρασίτωση” του ραδιοφώνου και της εφημερίδας, για το οποίο καλούσαν οι στενοί συνεργάτες του κ. Κασσελάκη, ξεκινά από εμένα».

«Ο διευθυντής σε προφορική και γραπτή επικοινωνία μας μου πρότεινε να φύγω από την καθημερινή ζώνη και να πάρω εκπομπή το απόγευμα του Σαββάτου και της Κυριακής. Στις ερωτήσεις μου αναφορικά με τους λόγους της απομάκρυνσής μου, δεν έλαβα σαφή απάντηση, καθώς η πρότασή του ήταν τελείως ανορθολογική. Η εκπομπή πήγαινε καλά και δεν έλαβα κανένα παράπονο για την δημοσιογραφική επάρκειά μου» γράφει ο Νίκος Σβέρκος.

Ειδική αναφορά κάνει και στον τρόπο της απόλυσής του, μην κρύβοντας την πικρία του, καθώς στον ραδιοφωνικό σταθμό εργάζεται εδώ και 18 χρόνια.
«Πέρασα, πλάκα πλάκα, μια ολόκληρη ζωή στο ραδιόφωνο, μέχρι να μου αφαιρεθεί με τον πιο προσβλητικό τρόπο το δικαίωμα να αποχαιρετίσω τους ακροατές και τις ακροάτριες από την εκπομπή», τονίζει.

Ο Νίκος Σβέρκος, το προηγούμενο διάστημα είχε ασκήσει κριτική στον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη. Με αφορμή την πρότασή του για stock options στους εργαζόμενους, ο δημοσιογράφος είχε πει ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ λέει όσα έλεγε ο πρωθυπουργός το 2018, ενώ είχε σχολιάσει ότι «οι υποστηρικτές του κυρίου Κασσελάκη ψάχνουν έναν αντί-Μητσοτάκη. Το θέμα είναι όμως πως αν πας να αντιγράψεις ένα μοντέλο, ο κόσμος πάει στο αυθεντικό, όχι στην απομίμηση».