«Στο τέλος του 2028, ο Δήμος Παλλήνης θέλω να είναι –και θα γίνει– σημείο αναφοράς», τονίζει μιλώντας στο «Π» ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Χρήστος Αηδόνης.

Ο κ. Αηδόνης αναφέρεται εκτενώς στο πρόγραμμά του, ενώ αναλύει και το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα.

Ποια είναι η δική σας ανάγνωση του εκλογικού αποτελέσματος της 8ης Οκτωβρίου;

Στον Δήμο Παλλήνης, οι δημότες έδειξαν με την ψήφο τους πως επιθυμούν ο τόπος τους να «αλλάξει σελίδα», όπως ακριβώς ήταν και το προεκλογικό μας σύνθημα. Και αυτή η «σελίδα» έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά: Αλλαγή νοοτροπίας για να δημιουργηθεί ένας «Σύγχρονος Πρότυπος Ευρωπαϊκός Δήμος». Τους ευχαριστώ ολόψυχα για την τιμή να με επιλέξουν δήμαρχό τους. Είμαι αποφασισμένος να τηρήσω στο ακέραιο τις δεσμεύσεις μας, υλοποιώντας το πρόγραμμα και το σχέδιο για τα οποία μας επέλεξαν.

Ποια ήταν τα πλεονεκτήματα του συνδυασμού σας έναντι των υπολοίπων;

Παρουσιάσαμε στους συμπολίτες μας ένα υλοποιήσιμο και συνεκτικό πρόγραμμα που μπορεί να καταστήσει τον Δήμο Παλλήνης Μητροπολιτικό Δήμο στην Ανατολική Αττική, και όχι μόνο. Η σύνθεση της ομάδας των 153 υποψηφίων μας ήταν σαφώς και αυτή καταλυτική, καθώς συμπολίτες μας από όλες τις περιοχές της Ανθούσας, του Γέρακα, της Παλλήνης,και με αναφορές από όλες τις επαγγελματικές και επιστημονικές ομάδες, έδωσαν τον χαρακτήρα της πολυσυλλεκτικότητας.

Ποια είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο Δήμος Παλλήνης και ποιες οι πρώτες κινήσεις σας, όταν αναλάβετε τη διοίκηση του δήμου στις αρχές της νέας χρονιάς;

Ο Δήμος Παλλήνης υπολείπεται σε έργα υποδομών, ακόμη και βασικών, όπως είναι το αποχετευτικό. Καθώς δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο, πρώτη μας προτεραιότητα είναι να επισπεύσουμε όλες τις διαδικασίες ώστε το έργο να προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς, συντεταγμένα, με οργάνωση και συνεχή έλεγχο από τη δημοτική αρχή.

Όπως έχω δεσμευτεί προεκλογικά, με το που αναλάβουμε, συστήνουμε Ειδική Υπηρεσία «Γραμμή Δημότη» και «Γραφείο Δημότη», όπως και «Γραφείο Δημάρχου» στην Παλλήνη.Προτεραιότητά μου αποτελεί η πλήρης χαρτογράφηση των προβλημάτων, ζητώντας από τους συνδημότες μας να περιγράψουν λεπτομερώς τα κακώς κείμενα. Τη συνολική εικόνα των ζητημάτων θα την κοινοποιήσουμε σε όλους, ώστε να γνωρίζουμε όλοι τα προβλήματα απ’ τη σκοπιά των ενδιαφερομένων και όχι όσων έχουν «πρόσβαση» στο δημαρχιακό γραφείο. Στόχος μου είναι ο δήμος να δουλεύει για τον δημότη και όχι για τον δήμαρχο. Ο δήμος, όπως τον εννοούμε εγώ και οι συνεργάτες μου, οφείλει να υπηρετεί και να εξυπηρετεί τον πολίτη και μόνο!

Με την πλήρη καταγραφή των πραγματικών προβλημάτων,θα προβούμε στην προτεραιοποίηση της αντιμετώπισής τους και φυσικά, με το που αναλάβουμε, θα προχωρήσουμε στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού του 2024 που αναμένεται να ψηφισθεί έως τα τέλη του τρέχοντος έτους από την απερχόμενη διοίκηση, για να εφαρμόσουμε το δικό μας πρόγραμμα. Παράλληλα, θεωρήστε δεδομένη τη σύσταση γραφείου μελετών για την εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών, ώστε να διεκδικήσουμε χρηματοδοτικούς πόρους απ’όλα τα διαθέσιμα εθνικά και κοινοτικά χρηματοδοτικά εργαλεία.

Στόχος μας είναι να αντιμετωπίσουμε χρονίζοντα προβλήματα που αφορούν σε πολεοδομικές εκκρεμότητες,στη μεγάλη επιβάρυνση του κυκλοφοριακού,στην κακή κατάσταση των πεζοδρομίων,στις διανοίξεις νέων δρόμων, στην υλοποίηση νέων πλατειών και στην ανάπλαση των υπαρχουσών, στην κατασκευή νέων σχολικών και αθλητικών υποδομών.

Καθώς αναλαμβάνουμε στην καρδιά του χειμώνα, την 1η Ιανουαρίου, προαναγγέλλω ότι θα σπεύσουμε να ισχυροποιήσουμε την Πολιτική Προστασία του δήμου, ενώ, παράλληλα, θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη σύσταση Δημοτικής Αστυνομίας όπως και Δημοτικής Συγκοινωνίας.

Πώς θεωρείτε ότι με τη δική σας διοίκηση θα βελτιωθεί η καθημερινότητα των πολιτών;

Η καθημερινότητα όλων μας θα βελτιωθεί σημαντικά,καθώς θα έχουμε αλλάξει όλοι μαζί τον δήμο μας. Με σύμμαχο την αλλαγή νοοτροπίας. Με αξιακό κώδικα τη διαφάνεια, τη συλλογικότητα, την κοινωνική μέριμνα, την οργανωτικότητα, τον προγραμματισμό, τη διεκδίκηση, τη σκληρή δουλειά, την αγάπη για τον συνάνθρωπο. Την αγάπη για τον τόπο μας! Τα έργα μας είναι αυτά που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα.

Πώς θέλετε να είναι ο Δήμος Παλλήνης στο τέλος της επόμενης θητείας;

Στο τέλος του 2028, ο Δήμος Παλλήνης θέλω να είναι –και θα γίνει–σημείο αναφοράς, πρότυπος δήμος ανάπτυξης και εξωστρέφειας, δήμος με επίκεντρο τις ανάγκες του δημότη.

 

Συνέντευξη στον Γιώργο Λαιμό

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο