Η συγκλονιστική ιστορία του θανάτου της Φαίης Μπακογιώργου που ξετυλίχτηκε σήμερα ενώπιον της δικαιοσύνης, με τη μητέρα, την αδελφή και την σπιτονοικοκυρά της να δίνουν εξηγήσεις στην 15η ανακρίτρια, παίρνει νέα τροπή  καθώς η αδελφή της 23χρονης φέρεται να ομολόγησε ότι την δολοφόνησε.

Συγκεκριμένα, πληροφορίες αναφέρουν, ότι η 23χρονη σήμερα αδελφή της Φαίης απολογούμενη ομολόγησε τη δολοφονία, ισχυριζόμενη ότι έφτασε στο έγκλημα, γιατί τη μισούσε. Μάλιστα, η νεαρή κατηγορούμενη φέρεται να επικαλέστηκε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και για το λόγο αυτό ζήτησε από την αρμόδια ανακρίτρια τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης. Οι δυο συγκατηγορούμενες της, η 53χρονη μητέρα της και η 56χρονη σπιτονοικοκυρά που φιλοξενούσε την οικογένεια, στις απολογίες τους φέρονται να αρνήθηκαν, ότι εμπλέκονται στη δολοφονία.

Η 56χρονη, σύμφωνα με πληροφορίες, δήλωσε ότι υπεραγαπούσε το θύμα και σε καμία περίπτωση δεν θα την έβλαπτε, ενώ η μητέρα της Φαίης ισχυρίστηκε, πως είναι τοξικοεξαρτημένη και αρνήθηκε οποιαδήποτε συμμετοχή με το ειδεχθές έγκλημα. Ωστόσο, πληροφορίες σημειώνουν πως η ομολογία της 23χρονης φαίνεται να παρουσιάζει κενά και να μην συνάδει με τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης.

Η έρευνα για τις συνθήκες θανάτου της άτυχης κοπέλας που ήταν έγκυος και βρέθηκε νεκρή, τυλιγμένη σε μια κουβέρτα στην Κυψέλη, τον Οκτώβριο του 2021 οδήγησε στις τρεις προφυλακισμένες, πλέον, γυναίκες. Συγκεκριμένα, έχει ασκηθεί δίωξη, κατά περίπτωση, σε βάρος της 66χρονης σπιτονοικοκυράς, της 64χρονης μητέρας και της 23χρονης σήμερα αδελφής της άτυχης κοπέλας για ανθρωποκτονία από πρόθεση δια ενέργειας και με παράλειψη, εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα (σπιτονοικοκυρά), διακοπή κύησης σε βαθμό κακουργήματος (σπιτονοικοκυρά), επικίνδυνη σωματική βλάβη αδύναμου ατόμου, απλή σωματική βλάβη κατά συρροή, συνέργεια σε εμπορία ανθρώπων (αδερφή).

Στο κατηγορητήριο φέρεται να αναφέρεται πως οι τρεις κατηγορούμενες έλαβαν μέτρα για να μην αποκαλυφθεί η πράξη τους, αφού τύλιξαν το πτώμα και το πέταξαν τα σκουπίδια. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες , γίνεται λόγος για «εξαιρετική βιαιότητα της πράξης και εξακολουθητικότητα των παράνομων πράξεων» ως προς το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων ενώ σε βάρος τους εκδόθηκαν εντάλματα καθώς κρίθηκαν ύποπτες τέλεσης νέων πράξεων.

Κεντρικό ρόλο στην εκμετάλλευση της Φαίης, σύμφωνα με την κατηγορία, έπαιζε η σπιτονοικοκυρά της η οποία εμφανίζεται να είχε στήσει το κολαστήριο ενώ η μητέρα και η αδελφή της δεν αντιδρούσαν. Σύμφωνα με τις αρχές, οι τρεις κατηγορούμενες ξυλοκοπούσαν και εξέδιδαν της 23χρονη ενώ εμφανίζονται να την ανάγκαζαν να επαιτεί. Μάλιστα, φέρονται να έφταναν στο σημείο να σπρώχνουν το κορίτσι πάνω σε κινούμενα αυτοκίνητα έτσι ώστε να διεκδικούν αποζημιώσεις.

Στη δικογραφία , φαίνεται πως καταγράφονται μαρτυρίες γειτόνων αλλά και ανθρώπων που εργάζονταν κοντά στην πολυκατοικία στις οποίες περιγράφεται η φρίκη που ζούσε η άτυχη κοπέλα. Μάλιστα, υπάρχουν αναφορές ότι η Φαίη είχε νοσηλευτεί τουλάχιστον τέσσερις φορές σε νοσοκομείο τραυματισμένη από διαδοχικούς ξυλοδαρμούς τον τελευταίο χρόνο. Η δικογραφία , σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από τις καταθέσεις συμπεριλαμβάνει και πραγματογνωμοσύνη του ιατροδικαστή Σωκράτη Τσαντίρη, η οποία θεωρείται κομβικής σημασίας αφού ρίχνει φως στην υπόθεση.

Η επιμονή του πατέρα της 23χρονης, που από την πρώτη στιγμή έκανε λόγο για δολοφονία, καταγγέλλοντας πως η κόρη του βίωνε ένα γολγοθά, ήταν αυτή που κινητοποίησε τις αρχές που για περίπου δυο χρόνια ερευνούσαν το θάνατο της νεαρής γυναίκας. Πάντως, στο «μικροσκόπιο» των αρχών έχει μπει και ο θάνατος 69χρονης, η οποία πέθανε έξι μήνες πριν από την 23χρονη Φαίη. Η γυναίκα ζούσε στο σπίτι της σπιτονοικοκυράς, η οποία είχε υποστηρίξει πως η 69χρονη αντιμετώπιζε παθολογικά προβλήματα. Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν, ότι από τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αρχές, φαίνεται πως και η ηλικιωμένη υπήρξε θύμα ανάλογης κακοποιητικής συμπεριφοράς και είχε επίσης νοσηλευτεί.