Αύριο Τετάρτη αναμένεται να ξεκινήσει, τελικά, η δίκη του Στάθη Παναγιωτόπουλου για τη δημοσιοποίηση, μέσω του Διαδικτύου, υλικού με προσωπικές στιγμές πρώην συντρόφου του.

Η υπόθεση υπ’ αριθμόν «6» που ήταν σήμερα στο πινάκιο του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης, δε πρόλαβε να εκδικαστεί λόγω παρελεύσεως του ωραρίου και ως εκ τούτου μεταφέρθηκε για το πρωί της Τετάρτης.

Ο γνωστός τηλεπαρουσιαστής, θα καθίσει στο εδώλιο κατηγορούμενος για την πρώτη υπόθεση που απασχόλησε τη δικαιοσύνη. Πρόκειται για την υπόθεση που τον Φεβρουάριο του 2022 του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης πέντε ετών, με τριετή αναστολή, καθώς και χρηματική ποινή 10.000 ευρώ από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για τη διαρροή βίντεο με 31χρονη πρώην σύντροφό του, ωστόσο κατηγορούμενος άσκησε έφεση επί της πρωτοδικης απόφασης.

Βάσει της δικογραφίας, ο Στάθης Παναγιωτόπουλος κατηγορείται για παραβίαση (ευαίσθητων) προσωπικών δεδομένων που αφορούν τη σεξουαλική ζωή, κατ’ εξακολούθηση. Τα αδικήματα τελέστηκαν τη χρονική περίοδο 2016 – 2019 ενώ η καταγγέλουσα είχε σχέση με τον κατηγορούμενο μέχρι το 2018.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης διαφώνησε με την απόφαση και άσκησε έφεση, ζητώντας ο παρουσιαστής να δικαστεί για κακούργημα και όχι για πλημμελημα. Τόσο η έφεση του κατηγορούμενου όσο και η έφεση που άσκησε ο εισαγγελέας για την μετατροπή της κατηγορία σε κακούργημα θα κριθεί από το δικαστήριο.

Ο πρώην παρουσιαστής εισήλθε στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης αποφεύγοντας τις τηλεοπτικές κάμερες και τους δημοσιογράφους, ενώ σε όλη τη διάρκεια της παραμονής του στο Μέγαρο, περίπου επτά ώρες, ελάχιστες φορές σηκώθηκε από την καρέκλα που κάθονταν από νωρίς το πρωί.

Σήμερα ήρθε ξανά πρόσωπο με πρόσωπο με την γυναίκα που τον κατήγγειλε, αλλά δεν αντάλλαξαν καμία κουβέντα, ούτε πλησίασαν μεταξύ τους.

«Το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίασή του για αύριο, μαζί με άλλες υποθέσεις και βρισκόμαστε εν αναμονή των εξελίξεων», ανέφερε η δικηγόρος του θύματος, Σταυρούλα Πριλή, τονίζοντας ότι θα υποβάλουν αίτημα προκειμένου η συνεδρίαση να γίνει κεκλεισμένων των θυρών – όπως και πρωτοδικα – για να μη προσβληθεί περαιτέρω η τιμή και προσωπικότητα της 31χρονης και για να προστατευθεί ο οικογενειακώς της βίος.

Όπως είπε η δικηγόρος, η 31χρονη, η οποία ήταν παρούσα στη σημερινή διαδικασία, έχει δώσει μεγάλο αγώνα για να «κατέβει» το υλικό από το διαδίκτυο και επιθυμεί τη δικαίωσή της.