Ένας άνδρας στη Βρετανία, συνελήφθη ως ύποπτος για ανθρωποκτονία από αμέλεια για τον θάνατο του παίκτη χόκεϊ επί πάγου Άνταμ Τζόνσον, που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια αγώνα όταν δέχτηκε χτύπημα από παγοπέδιλο στον λαιμό.

Ο τραυματισμός του 29χρονου παίκτη των Nottingham Panthers Άνταμ Τζόνσον, ήταν τόσο τρομακτικός που το παιχνίδι εναντίον της Sheffield Steelers στις 28 Οκτωβρίου, διακόπηκε και οι θεατές συντετριμμένοι έκλαιγαν με λυγμούς. Ο 29χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σύμφωνα με το BBC και το SkyNews, εξέταση επιβεβαίωσε ότι ο θάνατος του Τζόνσον ήταν αποτέλεσμα θανατηφόρου τραυματισμού στον αυχένα, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία του Νότιου Γιορκσάιρ.

Ο παίκτης των Panthers Τζόνσον σκοτώθηκε όταν η λεπίδα του παγοπέδιλου του αντιπάλου του και παίκτη των Sheffield Steelers, Ματ Πέτγκρεϊβ, του έκοψε το λαιμό. Ο Πέτγκρεϊβ δεν συμπεριλαμβανόταν στην αποστολή των Steelers, αλλά πριν από τον αγώνα, η φωτογραφία του εμφανίστηκε στη μεγάλη οθόνη μέσα στο στάδιο, με πολλούς οπαδούς να σηκώνονται όρθιοι για να χειροκροτήσουν την εικόνα του αμυντικού.

Ο 31χρονος λέγεται ότι είναι «συντετριμμένος» από το περιστατικό, το οποίο οι Panthers χαρακτήρισαν «φρικιαστικό ατύχημα».

Ο συμπαίκτης του Τζόνσον, Westin Michaud, δήλωσε επίσης ότι το περιστατικό ήταν «ακούσιο». «Πρέπει να αναφερθώ σε κάτι σχετικά με το ατύχημα», έγραψε ο Michaud στο Twitter για να συνεχίσει: «Στεκόμαστε ολόψυχα στο πλευρό του Ματ Πέτγκρέϊβ. Το μίσος που δέχεται ο Ματ είναι τρομερό και εντελώς αδικαιολόγητο. Ήμουν πολύ κοντά στο ατύχημα, είδα και τους δύο παίκτες να κινούνται γρήγορα. Το ακούσιο κούμπωμα του ποδιού του παίκτη των Πάνθερς από τον παίκτη της Σέφιλντ προκάλεσε την τούμπα. Είναι ξεκάθαρο για μένα ότι οι ενέργειές του ήταν ακούσιες και όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο κάνει λάθος. Ας ενωθούμε και ας μην διαδίδουμε αδικαιολόγητο μίσος σε κάποιον που χρειάζεται την υποστήριξή μας».

Ένας άλλος συμπαίκτης του Τζόνσον ο Victor Bjorkung τοποθετήθηκε λέγοντας: «Μπορούν να πάνε στο διάολο οι άνθρωποι που πιστεύουν ότι ήταν εσκεμμένο. Είναι τόσο τρελό που οι άνθρωποι πιστεύουν ότι ήταν εσκεμμένο.