Η δίκη για την υπόθεση του Στάθη Παναγιωτόπουλου, που δικάζεται – σε δεύτερο βαθμό – για τη διαρροή βίντεο με την πρώην σύντροφό του, θα συνεχιστεί την επόμενη εβδομάδα.

Η συνεδρίαση στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων ξεκίνησε σήμερα, κεκλεισμένων των θυρών, μετά από αίτημα της συνηγόρου της καταγγέλλουσας, ενώ η δίκη διεκόπη μετά την απολογία του κατηγορούμενου και θα συνεχιστεί τη Δευτέρα με την πρόταση της εισαγγελέως.

Ο πρώην παρουσιαστής κάθεται στο εδώλιο με την κατηγορία της παραβίασης ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων κατ’ εξακολούθηση.

Πρόκειται για την υπόθεση που τον Φεβρουάριο του 2022 του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης πέντε ετών, με τριετή αναστολή, καθώς και χρηματική ποινή 10.000 ευρώ από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για τη διαρροή βίντεο με 31χρονη πρώην σύντροφό του, αλλά ο κατηγορούμενος άσκησε έφεση επί της πρωτοδικης απόφασης.

Η έφεση του εισαγγελέα, αλλά και του κατηγορουμένου, έγιναν τυπικά δεκτές από το δικαστήριο, ενώ ανάλογα με την πρόοδο της ακροαματικής διαδικασίας, θα αποφασιστεί αν το δικαστήριο θα εξετάσει την υπόθεση σε βαθμό πλημμελήματος, όπως πρωτόδικα, ή αν τη δικάσει σε βαθμό κακουργήματος.

Η δικηγόρος του θύματος, Σταυρούλα Πριλή, ανέφερε, μεταξύ άλλων, μετά τη σημερινή διαδικασία: «Ζητήσαμε να ξεκινήσει η δίκη κεκλεισμένων των θυρών για να αποφευχθεί περαιτέρω προσβολή προσωπικότητας. Υπάρχουν δύο εφέσεις στην υπόθεση, η μια θα απόκλείσει την άλλη».