Το δικαστήριο στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου προχώρησε σε νέα διακοπή καθώς ο Αλέξης Κούγιας, μόλις ανέβηκαν στην έδρα οι δικαστές, ζήτησε και άλλο χρόνο για να ετοιμάσει την αίτηση εξαίρεσης της προέδρου.

«Εμείς σας δώσαμε το χρόνο, όταν την ετοιμάσετε να τη καταθέσετε, να ξεκινήσει η απολογία της» απάντησε η πρόεδρος με τον Αλέξη Κούγια να αντιδρά λέγοντας: «Της απαγορεύω να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτησή σας, δεν απολογείται υποβάλλει αίτηση εξαίρεσής σας. Εγώ είμαι ο Θεός της ως συνήγορός της, τώρα θα κάνει ό,τι της πω εγώ. Θέλω χρόνο».

«Τα 20 λεπτά που μας ζητήσατε για να ετοιμαστείτε έχουν περάσει. Δε γίνεται το δικαστήριο να ανεβοκατεβαίνει για να ετοιμάσετε εσείς την αίτηση. Θα έπρεπε να είστε έτοιμος. Σας δίνω ακόμη δέκα λεπτά, δεν μπορώ να σας δώσω άλλο χρόνο» είπε η πρόεδρος και η διαδικασία διεκόπη και πάλι.

Νωρίτερα, λίγο πριν η Ρούλα Πισπιρίγκου απολογηθεί, ο κ. Κούγιας ζήτησε 20λεπτη διακοπή της δίκης με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, προκειμένου να καταθέσει γραπτώς αίτηση εξαίρεσης στο πρόσωπο της προέδρου.

«Θέλω 20 λεπτά διότι δεν πρόλαβα, ήμουν στη Μυτιλήνη χθες και τη Δευτέρα είχα ένα προσωπικό θέμα. Επειδή είναι σοβαρό θέμα και θέλω να αναπτύξω το θέμα αυτό» ανέφερε ο δικηγόρος.

Η πρόεδρος ανακοίνωσε ότι το δικαστήριο θα διακόψει για δέκα λεπτά, με τον Αλέξη Κούγια αμέσως μετά να σχολιάζει ότι «δεν μπορεί ένα τόσο σοβαρό θέμα να γίνεται με χρονοδιακόπτη».