Καταιγίδες, χιόνια και μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας φέρνει το νέο κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται να χτυπήσει τη χώρα μας το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, τις επόμενες ημέρες πρόκειται να πέσουν και τα πρώτα χιόνια στα βόρεια και δυτικά της χώρας ενώ όσον αφορά το λεκανοπέδιο της Αττικής, πολύ πιθανό είναι να υπάρξει χιονόπτωση και στα ορεινά της Πάρνηθας.

Όπως εξήγησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, ο καιρός αγριεύει σταδιακά από αύριο, με βροχές στη δυτική και βόρεια Ελλάδα. Ουσιαστικά, η κακοκαιρία θα ξεκινήσει το βράδυ της Παρασκευής και μέχρι το πρωί του Σαββάτου θα έχουν εκδηλωθεί τα περισσότερα φαινόμενα με βροχές, μπόρες και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Ο Γιάννης Καλλιάνος τόνισε ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή το Σάββατο σε Αιγαίο και Θράκη, όπου τα φαινόμενα θα είναι έντονα, με πιθανότητα και χαλαζοπτώσεων, ενώ υπάρχει κίνδυνος πλημμυρών.

Ο μετεωρολόγος υπογράμμισε ότι για το Σάββατο προβλέπονται επίσης ισχυροί βοριάδες 8-9 μποφόρ, τοπικά στα βόρεια ακόμη και 10. Οι δυνατοί άνεμοι, εξήγησε, θα κάνουν το κρύο τσουχτερό, ενώ δεν αποκλείονται χιόνια στα ορεινά.

Την Κυριακή οι βροχές θα περιοριστούν στο Αιγαίο, ωστόσο στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Συγκεκριμένα, σε όλη την χώρα την Κυριακή η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 16 βαθμούς Κελσίου.

 

Πού θα φθάσουν οι ελάχιστες θερμοκρασίες
Αθήνα: Παρασκευή 13°C και Κυριακή 6°C

Θεσσαλονίκη: Παρασκευή 9°C και Κυριακή 4°C

Φλώρινα: Παρασκευή 6°C και Κυριακή -3°C

Πού θα χιονίσει το Σάββατο
Βόρεια Ελλάδα: πάνω από 800 μέτρα (Μακεδονία, Θράκη)

Κεντρική Ελλάδα: πάνω από 1.200 μέτρα (Πήλιο, Παρνασσός, κορυφή Πάρνηθας)

Καλοκαίρι ξανά από Δευτέρα
Τέλος, ο Γιάννης Καλλιάνος εξήγησε ότι ο χειμώνας θα διαρκέσει 48 ώρες, καθώς από Δευτέρα ανεβαίνει εκ νέου η θερμοκρασία, με το θερμόμετρο να φτάνει στους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.