Επεισόδια σημειώνονται σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη λίγο μετά τις πορείες για τα 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Στην Αθήνα επεισόδια είναι σε εξέλιξη έξω από την Πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου, όπου σύμφωνα με την ΕΛΑΣ μια ομάδα περίπου 40 ατόμων έχουν βάλει σε φωτιές σε κάδους ενώ πέταξαν και βόμβες μολότοφ εναντίον αστυνομικών δυνάμεων.

Λόγω των επεισοδίων έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύμα της Ούλοφ Πάλμε.
Στην Πάτρα επεισόδια εκτυλίχθηκαν πριν από λίγο, στο κέντρο της Πάτρας, ύστερα από ρίψεις μολότοφ από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, στην πορεία για το Πολυτεχνείο.

Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν άμεσα με χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδες κρότου λάμψης και μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24 ήδη έχουν γίνει τρεις συλλήψεις. Ακολούθησε κυνηγητό με την αστυνομία όπου ομάδες ατόμων διασκορπίστηκαν στην πόλη. Η ατμόσφαιρα για αρκετή ώρα στο κέντρο της αχαϊκής πρωτεύουσας, ήταν αποπνικτική.

Νωρίτερα, είχαν πραγματοποιηθεί δύο μαζικές συγκεντρώσεις στην Πάτρα, για την επέτειο των 50 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Η πρώτη πραγματοποιήθηκε έξω από το εργατικό κέντρο, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, ενώ η δεύτερη συγκέντρωση είχε αφετηρία έξω από το κτίριο του πρώην παραρτήματος του Πανεπιστημίου Πατρών, στη οδό Κορίνθου.

Διαβάστε επίσης: