Δεν θέλουν τον Κασσελάκη ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με τα ευρήματα δημοσκόπησης που διενήργησε η εταιρεία Marc για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», ο πρωθυπουργός και η Νέα Δημοκρατία διατηρούν την πολιτική κυριαρχία, καθώς το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου ποσοστό 34,1%, το οποίο με αναλογική κατανομή των αναποφάσιστων οδηγεί στην εκτίμηση ότι η παρούσα εκλογική του δύναμη είναι στο 39%. Η μεγάλη ανατροπή που καταγράφεται στη μέτρηση της Marc είναι στο προσπέρασμα του ΣΥΡΙΖΑ από το ΠΑΣΟΚ, το οποίο κινείται ανοδικά και με 12,4%, που συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου, εκτιμάται ότι η δύναμή του είναι πλέον στο 14,3%, καθώς έχει συσπείρωση της τάξης του 76,6% και προσελκύει σχεδόν έναν στους δέκα ψηφοφόρους που, στις τελευταίες εκλογές, ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ.

gallop-4

Ο ΣΥΡΙΖΑ της εποχής Κασσελάκη συνεχίζει να βουλιάζει δημοσκοπικά, σε βαθμό που να συγκρατεί στις τάξεις του μόλις και μετά βίας έναν από τους δύο ψηφοφόρους που τον ψήφισαν στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση. Η συσπείρωσή του φτάνει στο μάλλον ιστορικά χαμηλό ποσοστό της τάξης του 52,6%, καθώς εμφανίζει σημαντικές διαρροές τόσο προς το ΠΑΣΟΚ (9,1%) και το ΚΚΕ (9,2%) όσο και, πολύ περισσότερο, προς τους αναποφάσιστους (14,4%) και, εν γένει, την αδιευκρίνιστη ψήφο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει την εμπιστοσύνη μόλις του 6,7% της ελληνικής κοινωνίας και στο σχετικό ερώτημα κατατάσσεται τέταρτος, μακράν πίσω από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και χαμηλότερα από τους Νίκο Ανδρουλάκη και Δημήτρη Κουτσούμπα.

gallop-3