Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της ομάδας Αχτσιόγλου που συνεδρίασε από το πρωί με το κλίμα «από τα κάτω» να είναι «να φύγουμε τώρα» από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Οπως είχε ήδη προαναγγελθεί, απόφαση δεν ελήφθη σήμερα ούτε εξεδόθη κείμενο συμπερασμάτων.

Η κοινή αίσθηση που αποκόμισαν όσοι συμμετείχαν ήταν αυτή της πίεσης για αποχώρηση από τα μέλη-συμμετέχοντες.

Οι αποφάσεις, καθώς ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει συντεταγμένα, αναμένονται τις επόμενες ημέρες. Θα υπάρξει και περαιτέρω διαβούλευση των ηγετικών στελεχών της ομάδας αφού πλέον άκουσαν και τις απόψεις των μελών.

Τα μέλη των «6+6», της ομάδας της Έφης Αχτσιόγλου, συζήτησαν από τις 11 το πρωί της Κυριακής (19/11) μέσω της πανελλαδικής τηλεδιάσκεψης τις επόμενες κινήσεις τους. Το κλίμα ήταν φορτισμένο και η πίεση της πλειοψηφίας των ομιλητών ήταν υπέρ της αποχώρησης.

Χαρακτηριστικά, κάποιες πηγές επισήμαιναν ότι το κλίμα… από κάτω είναι «πάμε να φύγουμε». Αυτό που ουσιαστικά αποτελούσε ζητούμενο, ήταν ο οδικός χάρτης εξόδου από τον ΣΥΡΙΖΑ, το πότε αυτή θα μπορούσε να γίνει συντεταγμένα.

Στην κοινή εισήγηση από Έφη Αχτσιογλου, Σία Αναγνωστοπούλου, Μερόπη Τζούφη, Θεανώ Φωτίου, Δημήτρη Τζανακόπουλο, Αλέξη Χαρίτση και Νάσο Ηλιόπουλο, την οποία έκανε κατόπιν συνεννόησης ο τελευταίος, τονιζόταν ότι «η κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ χειροτερεύει και έχει αποκτήσει ανοικτά στοιχεία διάλυσης. Η ρίζα του προβλήματος είναι πολιτική και η νέα ηγεσία αρνείται να το παραδεχτεί και κυνηγάει εσωτερικούς εχθρούς και φτιάχνει θεωρίες συνομωσίας. Προφανώς μετά τις τελευταίες εξελίξεις και επιθέσεις που φτιάχνουν δυστυχώς σιγά σιγά μια εικόνα βούρκου οι προσπάθειες συνεννοήσης γίνονται ακόμη πιο δύσκολες».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Χαρίτσης μίλησε για πολιτική και όχι προσωπική αντιπαράθεση με τον κ. Κασσελάκη και ότι «τα επόμενα βήματά μας πρέπει να είναι σταθερά και στερεά προς την επόμενη μέρα».

Πηγή: iefimerida.gr