Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη ο καιρός θα είναι αίθριος ενώ από αύριο  παίρνει τη σκυτάλη, ένα διήμερο με πολύ ισχυρούς ανέμους και βροχές που θα σημειωθού σε όλη τη χώρα.

Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος του OPEN, η ημέρα ξεκινάει με πολύ κρύο με τον υδράργυρο να δείχνει μονοψήφια νούμερα το πρωί της Δευτέρας, από 2 έως 6 βαθμούς, με κάποιες περιοχές να βρίσκονται ακόμη και υπό το μηδέν. Όμως στη συνέχεια η θερμοκρασία αναμένεται να ανεβεί αισθητά, καθώς η ηλιοφάνεια αναμένεται να επικρατήσει, με εξαίρεση κάποιες περιοχές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια της χώρας, με τον υδράργυρο να «σκαρφαλώνει» μέχρι και πάνω από τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, 5-6 μποφόρ, στο βόρειο και βορειανατολικό Αιγαίο, ενώ από τα δυτικά προς τα ανατολικά ο άνεμος θα αρχίσει να στρέφεται σε νότιο, που αυτό δείχνει ότι πλησιάζει μια διαταραχή που θα δώσει βροχές από αύριο.

Η πρόβλεψη του καιρού σε Αττική και Θεσσαλονίκη
Ηλιοφάνεια αναμένεται να επικρατήσει στην Αττική, με βορειοδυτικούς ανέμους, 4-5 μποφόρ, να πνέουν στο λεκανοπέδιο. Ο υδράργυρος ξεκίνησε στους 7 βαθμούς Κελσίου τις πρώτες πρωινές ώρες, αλλά στη συνέχεια η θερμοκρασία θα ανέβει αισθητά και θα φτάσει τους 22-23 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, που χτυπήθηκε αρκετά το Σαββατοκύριακο από τους θυελλώδεις ανέμους, πλέον έχουν εξασθενήσει και πνέουν με ένταση 3-4 μποφόρ. Συννεφιά θα σημειωθεί τις βραδινές ώρες, ενώ τσουχτερό είναι το κρύο το πρωί καθώς η θερμοκρασία σημειώνεται στους 5 βαθμούς Κελσίου, ενώ ο υδράργυρος αναμένεται να φτάσει τους 19 βαθμούς το μεσημέρι.

Βροχές και καταιγίδες μέχρι την Παρασκευή (24/11)
Ενώ την Τρίτη (21/11) αναμένεται η μέρα να ξεκινήσει με πολύ καλό καιρό, προς το βράδυ, θα ξεκινήσουν βροχές και πρόσκαιρες τοπικές καταιγίδες στα δυτικά τμήματα της χώρας. Είναι ένα κύμα κακοκαιρίας το οποίο θα μας απασχολήσει καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας, από αύριο το απόγευμα μέχρι και την Παρασκευή.

Την Τετάρτη (22/11), οι βροχές θα εξαπλωθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ εντονότερα θα είναι τα φαινόμενα στα δυτικά και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Ο άνεμος γυρίζει και πάλι σε νότιο, νοτιοδυτικό και θα ενισχυθεί κοντά στα 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι σε καλά, για την εποχή επίπεδα, κοντά στους 20-23 βαθμούς Κελσίου.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, επισήμανε ότι η οροσειρά της Πίνδου αποτελεί σαν ένα φράγμα και εμποδίζει τις βροχές και τις καταιγίδες να εξαπλώνονται με την ίδια τουλάχιστον ένταση και τον ίδιο όγκο νερού στα ανατολικά. Τέλος, ο μετεωρολόγος του OPEN τόνισε, ότι τα φαινόμενα των επόμενων ημερών θα είναι φυσιολογικά για την εποχή και δεν θα πέσει τεράστιος όγκος νερού.