«Θα ήθελα να χαιρετίσω τη σημερινή επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των μερών για ανθρωπιστική παύση στη Γάζα και απελευθέρωση 50 ομήρων που είχαν απαχθεί μετά την τρομοκρατική επίθεση της 7ης Οκτωβρίου», αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, σε δήλωσή του.

«Η ελληνική κυβέρνηση είχε εγκαίρως εισηγηθεί και θέσει μετ’ επιτάσεως την ανάγκη ανθρωπιστικής παύσης και δημιουργίας βιώσιμων ανθρωπιστικών διαδρόμων. Προς την κατεύθυνση αυτή είχαμε προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες», σημειώνει χαρακτηριστικά.

«Θα πρέπει πλέον, σε εφαρμογή της συμφωνίας, να υπάρξει άμεση και απρόσκοπτη ροή ανθρωπιστικής βοήθειας και παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε όσους το έχουν ανάγκη, καθώς και να ενταθεί η προσπάθεια για οριστική ειρήνευση στην περιοχή», καταλήγει.

Στη Μαδρίτη για τη Σύνοδο ΥΠΕΞ Med-9

Στη Μαδρίτη μεταβαίνει σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, προκειμένου να συμμετάσχει στην πρώτη σύνοδο υπουργών Εξωτερικών της Ευρωμεσογειακής Ομάδας Med-9

Στην ημερήσια διάταξη της Συνόδου είναι η κατάσταση στη Μέση Ανατολή και η συνεργασία με τις χώρες Νότιας Γειτονίας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.