Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνώρισαν οι δικαστές στον 23χρονο Πακιστανό, ο οποίος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία της 17χρονης Νικολέτας στο Περιστέρι το καλοκαίρι του 2022.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου λίγο μετά την ομόφωνη απόφαση απευθυνόμενος στον νεαρό κατηγορούμενο του είπε: «Ας σας συγχωρέσει ο Θεός στον οποίο πιστεύετε, γι’ αυτό που κάνατε!». Λίγο αργότερα ο πατέρας και η αδελφή της άτυχης Νικολέτας ξεσπούσαν επιχειρώντας να επιτεθούν στον κατηγορούμενο, που φυγαδεύτηκε από τους αστυνομικούς που τον συνόδευαν.

Ένταση είχε δημιουργηθεί και κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου. Ο πατέρας της 17χρονης στη θέα του κατηγορούμενου φώναξε «μην με κοιτάς καθόλου, να σαπίσεις στη φυλακή». Την ώρα που οι αστυνομικοί απομάκρυναν τον πατέρα από τη δικαστική αίθουσα, ο άνδρας μονολογούσε λέγοντας «να χάσω την κόρη μου σε τροχαίο, το καταλαβαίνω, αλλά να την χάσω με αυτόν τον τρόπο να μου την στραγγαλίσουν;».

«Ξέρω ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι η συγγνώμη, αλλά μόνο αυτό μπορώ να κάνω»

Στην απολογία του ο νεαρός κατηγορούμενος ισχυρίστηκε, πως όλα έγιναν, ενώ καυγάδιζε με τη σύντροφο του και εκείνη τη στιγμή δεν συνειδητοποίησε το κακό που είχε κάνει. Ο 23χρονος υποστήριξε, πως τον 1,5 χρόνο που ήταν μαζί με τη 17χρονη, ήταν ένα αγαπημένο ζευγάρι, τόνισε πως δεν ζήλευε και ισχυρίστηκε πως αιτία του μοιραίου καυγά, ήταν η απόφασή του να φύγει στην Ιταλία, ενώ εκείνη του ζητούσε να βαπτιστεί Χριστιανός.

«Πήγα να φύγω και άρχισε να πετάει τα ρούχα μου. Της είπα να κάτσει στο κρεβάτι, αυτή άρχισε να με βρίζει και να βρίζει τον Μωάμεθ» περιέγραψε ο 23χρονος και συνέχισε: «Την έσπρωξα από το κρεβάτι, της λέω “κάτσε εκεί”. Συνέχιζε να βρίζει εμένα και τον Μωάμεθ και εκείνη την ώρα νευρίασα. Την έπιασα από το λαιμό και άρχισα να της λέω “ποιος σου λέει τέτοιες μ@@ες τόση ώρα που σε ακούω;”».

Ο 23χρονος ισχυρίστηκε, πως εκείνη ήταν η στιγμή που έπιασε το νεαρό κορίτσι από το κεφάλι και του είπε να ζητήσει συγγνώμη. «Εκείνη μου έπιασε το χέρι και μου είπε να την αφήσω. Δεν την άφησα και συνέχισα να της λέω να ζητήσει συγγνώμη. Μετά από κάποια δευτερόλεπτα την είδα που είχαν κλείσει τα μάτια της. Μετά της έδωσα νερό, της έκανα αέρα. Ήμουν πάνω στα νεύρα και έφυγα από το σπίτι» είπε, με την έδρα να ρωτά γιατί δεν ειδοποίησε ασθενοφόρο.

Κατηγορούμενος: Αυτό ήταν το μεγαλύτερο λάθος.

Πρόεδρος: Σε τι ενέργειες προβήκατε μετά;

Κατηγορούμενος: Πήρα τα πράγματά μου και έφυγα από το σπίτι. Πήγα στον αδερφό μου να πάρω λίγα χρήματα και πήγα στο Σταθμό Λαρίσης να πάρω το τρένο για Θεσσαλονίκη.

Ο κατηγορούμενος ανέφερε πως έμαθε πως η κοπέλα ήταν νεκρή την επόμενη μέρα. «Έμαθα από το ίντερνετ ότι είναι νεκρή και πήρα τηλέφωνο τον πατέρα μου. Του είπα ότι έγινε ένα λάθος από εμένα, με ρώτησα τι έγινε, του είπα για την κοπέλα. Νευρίασε, μου έκλεισε το τηλέφωνο. Μετά βρήκα έναν ομοεθνή μου, που κάνει δουλειές για μετανάστες και του είπα ότι θέλω να φύγω και να με βοηθήσει» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από εσάς και την οικογένεια της φίλης μου. Ξέρω ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι η συγγνώμη, αλλά μόνο αυτό μπορώ να κάνω».

«Τα ισόβια να είναι ισόβια»

Κλαίγοντας η αδελφή της 17χρονης , η οποία κατέθεσε νωρίτερα στο δικαστήριο, αμφισβήτησε τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου. «Πιστεύω ότι το έκανε από ζήλεια, γιατί εκείνη την ημέρα είχαν έρθει δυο παιδιά στο σπίτι και αυτός αυτά τα παιδιά δεν τα ήθελε» είπε, τονίζοντας πως από την πρώτη στιγμή είχε καταλάβει «ότι αυτός έχει κάνει το έγκλημα, γιατί μέσα στο σπίτι δεν ήταν τα πράγματα του».

«Μια εβδομάδα πριν η μητέρα μου είχε μιλήσει με την αδελφή μου και της είχε πει “μαμά, περίμενε μια εβδομάδα και θα τον χωρίσω”» ανέφερε η αδελφή του θύματος με τον πατέρα του κοριτσιού έντονα φορτισμένο να ζητά από τους δικαστές την τιμωρία του κατηγορούμενου. Ο μάρτυρας υπογράμμισε πως είχε από την αρχή εκφράσει αντιρρήσεις για το δεσμό της κόρης του με τον 23χρονο. «Ήθελε και το έκανε. Θέλω να μην έχει στον ήλιο μοίρα, να μην δει τον ήλιο ποτέ. Τα ισόβια να είναι ισόβια», είπε απευθυνόμενος στους δικαστές.

Το έγκλημα

Η Νικολέτα βρέθηκε δολοφονημένη στο κρεβάτι του σπιτιού της στο Περιστέρι πριν από περίπου ενάμιση χρόνο. Ο θάνατος της, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ήταν ασφυκτικός και από την πρώτη στιγμή θεωρήθηκε βασικός ύποπτος ο νεαρός σύντροφος της 17χρονης, ο οποίος είχε εξαφανιστεί. Η μητέρα της άτυχης κοπέλας είχε αναφέρει πως λίγες ημέρες νωρίτερα του είχε ζητήσει να χωρίσουν.

Ο νεαρός συνελήφθη λίγες ημέρες μετά το έγκλημα στη Βόρεια Μακεδονία όπου είχε καταφέρει να διαφύγει με ένα γκρουπ μεταναστών. Ο 23χρονος τότε είχε ομολογήσει το έγκλημα, ισχυριζόμενος ότι θόλωσε επειδή το κορίτσι πάνω σε καυγά είχε βρίσει τον Μωάμεθ.