Ετοιμοι να κλείσουν την πόρτα στον ΣΥΡΙΖΑ ειναι τα κορυφαία στελέχη των «6 +6» καθώς τιςτελευταίες ώρες προκλήθηκαν πλήθος εσωτερικών διεργασιών, αλλά και προετοιμασιών, μετά την πρόθεση του Στέφανου Κασσελάκη να προκαλέσει σήμερα στις 4 το απόγευμα συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

Το πρωί της Πέμπτης θα ληφθούν οι τελεσίδικες αποφάσεις και θα χαραχθούν οι κατευθυντήριες γραμμές για τη συντεταγμένη αποχώρηση από το ΣΥΡΙΖΑ.

Οι Έφη Αχτσιόγλου, Αλέξης Χαρίτσης, Νάσος Ηλιόπουλος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Μερόπη Τζούφη, Σία Αναγνωστοπούλου και οι δυο μουσουλμάνοι βουλευτές, Χουσείν Ζαεϊμπεν και Φερχάτ Οζγκιουρ ανεξαρτητοποιούνται και μαζί με τον Ευκλείδη Τσακαλωτο και την Πέτη Πέρκα συγκροτούν νέα ΚΟ. Αμφιθυμία μέχρι τελευταία στιγμή από τη Θεανώ Φωτίου.

Μετά από μια έκτακτη σύσκεψη το βράδυ της Τετάρτης τα στελέχη της ομάδας Αχτσιόγλου ζύγισαν τις εξελίξεις που δρομολογεί η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με τη σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας από τον κ. Κασσελάκη και κατέληξαν ότι ο καταλληλότερος χρόνος για τη δεύτερη μεγαλύτερη έξοδο από το κόμμα είναι τώρα.

Τα κορυφαία στελέχη και πρώην υπουργοί της κυβέρνησης Τσίπρα φεύγουν σήμερα και γύρω στο μεσημέρι αναμένεται να στείλουν και τις σχετικές επιστολές ανεξαρτητοποίησης τους από τη ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι λεγόμενοι και 40ρηδες του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι έχουν έτοιμο το πλάνο της επόμενης ημέρας και έχουν συγκεντρώσει και τον απαραίτητο αριθμό βουλευτών για να ανακοινώσουν στον πρόεδρο της Βουλής την πρόθεσή τους να συγκροτήσουν και ανεξάρτητη ΚΟ. Ένα δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ μέσα στη Βουλή, αριθμώντας μέχρι και αυτή την ώρα 11 βουλευτές.