Στη λίστα με τους καλύτερους σκοπευτές της Ευρώπης βρίσκεται ένας Έλληνας  και σε συνέντευξή του στους «Πρωταγωνιστές» μιλά για την δουλειά του και αποκαλύπτει κάποια από τα μυστικά.

Για το πώς μπορεί να γίνει μια επιτυχημένη βολή, ο στρατιωτικός αναφέρει:

«Υπάρχει ένα μοτίβο για την αναπνοή σου. Μπορείς να κάνεις εύκολα βολή και στα 1500 μέτρα. Εξαρτάται πάντα από τις συνθήκες. Η νύχτα επηρεάζει. Μπορεί να σε ρίξει στα 800 με 1000 μέτρα αλλά και πάλι είναι μεγάλη απόσταση για να κάνεις τη δουλειά σου».

«Το αγαπάω το όπλο μου. Εννοείται. Θέλει μελέτη και προσοχή. Η υπομονή είναι αρετή για τον ελεύθερο σκοπευτή», επισημαίνει.

Όπως λέει «στην Ευρώπη φέραμε κάποια καλά αποτελέσματα την τελευταία διετία. Πάντα, όμως, υπάρχει περιθώριο βελτίωσης. Ένα άλλο στοιχείο που πρέπει να έχει ένας ελεύθερος σκοπευτής είναι η προσαρμοστικότητα στα πάντα. Δεν είναι πάντα ο στόχος αυτό που κοιτάμε. Μπορεί να είναι και οι πληροφορίες».

Για το πόσα χρόνια μπορεί ένας στρατιωτικός να κάνει αυτή τη δουλειά, λέει: «Κάποιος μπορεί να είναι ελεύθερος σκοπευτής όσο αντέχει. Δεν είναι τα μάτια που σε προδίδουν πρώτα. Το σώμα σου και η ψυχολογία σου θα σε εγκαταλείψουν πρώτα».