Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, παρεβρέθηκε σήμερα στα εγκαίνια του νέου Στρατηγείου της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου κι εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση του έργου σε σύντομο χρονικό διάστημα, με την οποία σηματοδοτείται η θεμελίωση και υλοποίηση των διαρθρωτικών αλλαγών που ενισχύουν και εκσυγχρονίζουν τις Ένοπλες Δυνάμεις και ειδικότερα τις Ειδικές Δυνάμεις.

Ακόμη, επισήμανε ότι η ίδρυση της ΔΕΠ αποτελεί ένα εγχείρημα, με το οποίο αντικαθίσταται μετά από πολλές δεκαετίες ένα μοντέλο διοίκησης και ελέγχου που κατέστη ανεπίκαιρο από τις εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο, και μέσω του οποίου υποστηρίζεται επί της ουσίας η ανασυγκρότηση των ΕΔ – ΔΕΕ, θέτοντας αυτές υπό μία ενιαία, ευέλικτη, διακλαδική και πανίσχυρη Διοίκηση, υπαγόμενη απευθείας στον εκάστοτε Αρχηγό ΓΕΕΘΑ.

Στην τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκαν επίσης ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικόλαος, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ, ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Δημήτριος – Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ κ.α.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στην ομιλία του τόνισε ότι η συγκρότηση της ΔΕΠ, όχι μόνο δεν συνιστά πειραματισμό ή δοκιμαστική οργανωτική αλλαγή, αλλά υλοποιεί τα όσα επιτάσσουν τα σύγχρονα πρότυπα για την διοίκηση και τον έλεγχο των ΕΔ – ΔΕΕ, όπως η διακλαδική στελέχωση, η κοινή επιχειρησιακή αντίληψη, η ενιαία διοίκηση και η δυνατότητα δράσης με αυτονομία υλικού και μέσων.

Αναφέρθηκε στα μετρήσιμα αποτελέσματα, που ήδη έχουν επέλθει από την ίδρυση της ΔΕΠ, και τα οποία περιλαμβάνουν συμμετοχές σε εγχώριες και διεθνείς δράσεις, ασκήσεις, συνεκπαιδεύσεις και αξιολογήσεις, καθώς και σε διεθνείς στρατιωτικούς διαγωνισμούς, τόσο σε Εθνικό όσο και σε Συμμαχικό επίπεδο, φέρνοντας ως παράδειγμα τις ασκήσεις μεσαίας και μεγάλης κλίμακας «ORION», «HERCULES» και «BALKAN SHIELD», με την εκτέλεση απαιτητικών και σύνθετων επιχειρησιακών σεναρίων.

Ο ίδιος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η ΔΕΠ θα συνεχίζει να εξελίσσεται θέτοντας ολοένα και υψηλότερους στόχους, κάνοντας πράξη το ρητό «ΒΗΜΑ ΠΡΟΣΘΕΣ» και αποτελώντας παράλληλα πολλαπλασιαστή ισχύος σε κάθε πεδίο επιχειρήσεων. Κλείνοντας, συνεχάρη θερμά το σύνολο του προσωπικού που εργάστηκε άοκνα για το εντυπωσιακό αποτέλεσμα της κατασκευής του κτηρίου σε σύντομο χρονικό διάστημα, και το οποίο αποτελεί μια υπερσύγχρονη υποδομή που αρμόζει στις ΕΔ – ΔΕΕ.