Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος των IDF, περισσότερους από 200 στόχους της Χαμάς στα βόρεια και στα νότια της Λωρίδας της Γάζας έχει «χτυπήσει» η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ από την επανέναρξη των μαχών, στις 7 το πρωί της Παρασκευής.

Μεταξύ άλλων, καταστράφηκαν περιοχές παγιδευμένες με εκρηκτικά, φρεάτια τούνελ, θέσεις εκτόξευσης και στρατιωτικά επιτελεία που χρησιμοποιούσε η Χαμάς για την προετοιμασία της συνέχισης των μαχών. Στις επιθέσεις συμμετείχαν επίσης μια ναυτική πυραυλάκατος, άρματα μάχης και πυροβολικό.

Στο μεταξύ, τουλάχιστον 109 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από ισραηλινά χτυπήματα στη Γάζα τις τελευταίες ώρες, όπως ανέφερε σε ανακοίνωση το υπουργείο Υγείας του θύλακα.

Εν τω μεταξύ, οι Ισραηλινοί που ρωτήθηκαν στους δρόμους του Τελ Αβίβ τάχθηκαν υπέρ της επανάληψης των επιχειρήσεων του στρατού στη Λωρίδα της Γάζας σήμερα, αναγνωρίζοντας τους κινδύνους, αλλά κατηγορώντας τη Χαμάς για την κατάρρευση της ανακωχής.

Η παύση στις 7 εβδομάδες πολέμου επέτρεψε την ανταλλαγή των ομήρων που κρατούνται μετά από την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου με εκατοντάδες Παλαιστινίους κρατούμενους και διευκόλυνε την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας στον παράκτιο θύλακα.

Ο στρατός επανέλαβε τα αεροπορικά πλήγματα στον παλαιστινιακό θύλακα νωρίς σήμερα, κατηγορώντας τη Χαμάς ότι παραβίασε την επταήμερη ανακωχή εκτοξεύοντας ρουκέτες.