Το πρωί της Παρασκευής ο εκλογικός αναλυτής, Ανδρέας Δρυμιώτης, εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί τέταρτο κόμμα, πίσω και από το ΚΚΕ, ενώ επανέλαβε τη «θρασύτατη», όπως τη χαρακτήρισε, πρόβλεψη που είχε κάνει το 2019 ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταλήξει στο 6%.

Με αφορμή τη δημοσκόπηση της Metron Analysis που παρουσιάστηκε στο MEGA το βράδυ της Πέμπτης, ο κ. Δρυμιώτης σχολίασε ότι «εξακολουθεί να υπάρχει κυριαρχία της ΝΔ παρά το πρόβλημα με την ακρίβεια».

«Εξακολουθεί να πιστεύει ο κόσμος ότι παρά όλα τα προβλήματα, με την κυβέρνηση αυτή ξέρω πού κοιμάμαι και πού πάω, δεν θέλω να πειραματιστώ» συμπλήρωσε.

Κατά τον κ. Δρυμιώτη το δεύτερο συμπέρασμα από όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις μετά την εκλογή Κασσελάκη είναι ότι «με την αλλαγή της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ το κόμμα πάει από το κακό προς το χειρότερο».

«Το 2019 είχα είχα προβλέψει θρασύτατα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταλήξει στο 6%. Βεβαίως και θα πέσει πίσω από το ΚΚΕ. Είμαι βέβαιος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάει τέταρτο κόμμα. Εξάλλου έχει πάψει να είναι όπως τον ξέραμε και δεν πιστεύω ότι θα γίνει καλύτερος».

Όπως είπε, μάλιστα, η κάρτα και τα στοιχεία για την καταλληλότητα ως πρωθυπουργός του Κυριάκου Μητσοτάκη επιβεβαιώνουν την εκτίμηση αυτή προσθέτοντας ότι «δεν έχει ξαναγίνει ποτέ αυτό».