Βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, καταγράφει τη στιγμή της καταδίωξης και σύλληψης του 26χρονου Αρμάν Ραζαπούρ-Μιγιοντουάμπ, που έκανε την αιματηρή επίθεση στο Παρίσι, μαχαιρώνοντας θανάσιμα έναν τουρίστα και τραυματίζοντας άλλους δύο.

Το βίντεο φέρεται να αποτυπώνει τον δράστη να προσπαθεί να ξεφύγει από δύο αστυνομικούς, έναν άνδρα και μία γυναίκα, που τον σημαδεύουν με όπλα.

Παράλληλα, ο δράστης δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο ανάληψης της ευθύνης για την επίθεσή του. Σε αυτή τη φάση, οι ερευνητές δεν γνωρίζουν πότε μαγνητοσκοπήθηκε το βίντεο αυτό, αλλά αναρτήθηκε στο διαδίκτυο «ταυτόχρονα» με την επίθεση, σύμφωνα με την πηγή από τις υπηρεσίες ασφαλείας.

Ο 26χρονος Αρμάν Ραζαπούρ-Μιγιοντουάμπ αντιμετωπίζει πολλές και βαριές κατηγορίες μετά την επίθεση το βράδυ του Σαββάτου, μεταξύ αυτών και η δολοφονία. Ο ίδιος φέρεται να υποβάλλεται σε «ψυχιατρική και νευρολογική θεραπεία», ενώ είναι γνωστός στις αρχές, έχοντας αποφυλακιστεί το 2020.

Την επομένη της επίθεσης ανακοινώθηκε ότι οι έρευνες έχουν περάσει πλέον στη γαλλική αντιτρομοκρατική εισαγγελία.

Ο δράστης γεννήθηκε το 1997 από Ιρανούς γονείς. Ο ύποπτος συνελήφθη λίγο μετά την αιματηρή του επίθεση. Σύμφωνα με την εισαγγελία του Παρισιού, άνοιξε έρευνα μεταξύ άλλων για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας. Τη στιγμή της επίθεσης φώναξε «ο Αλλάχ είναι Μεγάλος».