Ο Δημήτρης Μάντζος, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και επικεφαλής του ΚΤΕ Εξωτερικών, με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, υπογράμμισε στον REAL FM πως «εδώ και χρόνια έχουμε διατυπώσει τη γνώμη ότι οι δίαυλοι επικοινωνίας με την Τουρκία πρέπει να μένουν ανοικτοί, υπό δύο προϋποθέσεις: τον αμοιβαίο σεβασμό του διεθνούς δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας και την πλήρη εγκατάλειψη της αναθεωρητικής ατζέντας και της επιθετικής ρητορικής της Τουρκίας».

O κ. Μάντζος επισήμανε την ανάγκη προετοιμασίας της συνάντησης από την ελληνική πλευρά «ώστε να μην έχει το περιθώριο να κάνει δηλώσεις πανηγυρικές ή αντίθετες στο κλίμα το οποίο δείχνει η ελληνική πλευρά να θέλει να δημιουργήσει. Τα ήρεμα νερά στο Αιγαίο δεν πρέπει να θεωρεί ο Τούρκος πρόεδρος ότι είναι μία αντιπαροχή αντί μίας οφειλόμενης δικής μας παροχής. Πρέπει να είναι μία αυτονόητη ειρηνική συνθήκη, ώστε να υπάρξει διάλογος για τα ζητήματα ήπιας ισχύος και βασική προϋπόθεση για να πάμε στο δύσκολο ζήτημα: την οριοθέτηση της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Πέραν αυτού, ουδέν. Ούτε γκρίζες ζώνες, ούτε αποστρατικοποίηση, ούτε άλλες ανιστόρητες και αλυτρωτικές αιτιάσεις της Τουρκίας δεν επιτρέπεται καμία ελληνική κυβέρνηση να τις αφήσει να μπουν σε οποιαδήποτε ατζέντα».

 

Για τον στόχο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στις Ευρωεκλογές, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ξεκαθάρισε πως «το σημαντικό είναι να είμαστε ακόμη πιο ενισχυμένοι σε σχέση με τις εθνικές εκλογές και να επαληθεύσουμε τις δημοσκοπικές προβλέψεις. Θα πρέπει, με την αύξηση των ποσοστών μας και κυρίως με τον αξιόπιστο λόγο μας στα ελληνικά και ευρωπαϊκά ζητήματα, να μπορέσουμε να πετύχουμε τον στόχο μας να είμαστε στο τέλος του κύκλου των εθνικών εκλογών η αξιόπιστη εναλλακτική κυβερνητική πρόταση».

 

Σχετικά με το φορολογικό νομοσχέδιο, ο Δημήτρης Μάντζος ανέφερε ότι η καταψήφισή του από το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής «έχει να κάνει με τη φιλοσοφία ενός άδικου και αναποτελεσματικού μηχανισμού. Πρόκειται για ένα σχέδιο νόμου που φέρνει οριζόντια φορολόγηση σε πλήθος επαγγελματιών και το οποίο δεν είχε δημοσιοποιηθεί πριν από τις εκλογές, κάτι που συνιστά μία απόδειξη αναξιοπιστίας της κυβέρνησης».