«Όποιος δεν είναι μαζί μας… είναι απέναντί μας», λένε όλοι εκείνοι που δεν δέχονται καμία άλλη άποψη ή σκέψη, εκτός από τη δική τους. Ό,τι πιστεύουν ή ό,τι λένε, πρέπει να είναι για τους άλλους νόμος! Και για να προλάβω κάποιους κακεντρεχείς, να υπογραμμίσω πως πιστεύω στην ελευθερία του ατόμου και στην όποια προτίμησή του στην ιδιαιτερότητά του, αρκεί να γίνεται με διακριτικότητα. Μακριά λοιπόν από εμένα η λέξη «ομοφοβικός»! Αυτό όμως δεν μου απαγορεύει να τονίσω ότι τα ομόφυλα ζευγάρια βγαίνουν σε κάποια πρωινάδικα της τηλεόρασης και, χωρίς να ακουστεί και η άλλη πλευρά, μας μιλάνε για τον γονέα ένα και τον γονέα δύο! Αν όμως καταφέρει κάποιος να εκφράσει αντίθετη άποψη, τότε δέχεται τα πυρά όχι μόνο από τα ομόφυλα ζευγάρια, αλλά και από τις παρουσιάστριες και τους συνεργάτες τους!

Πριν από λίγες ημέρες δέχθηκε επίθεση «πυρ ομαδόν», στην κυριολεξία, ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος σε συνέντευξη που έδωσε την περασμένη Κυριακή στην εφημερίδα «Καθημερινή», και απαντώντας στο ερώτημα εάν θα ψηφίσει το σχετικό νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, τόλμησε να πει «όχι».«Πιστεύω ότι οφείλουμε να στηρίξουμε την “πυρηνική” οικογένεια, όπου υπάρχουν γονεϊκά πρότυπα και των δύο φύλων. Δηλαδή υπάρχει μάνα και πατέρας. Για να αντιμετωπίσουμε το δημογραφικό, οφείλουμε να δώσουμε έμφαση στην πυρηνική οικογένεια. Άλλωστε, το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια έλυσε κάθε πρόβλημα “δικαιωμάτων”», είπε.

Και ο πρώην πρωθυπουργός, χωρίς να μασάει τα λόγια του, συνέχισε: «Από εκεί και ύστερα, αν τους αναγνωρίσουμε “γάμο”, θα αναγκαστούμε αργότερα –για λόγους “εξίσωσης” ανόμοιων πραγμάτων– να αναγνωρίσουμε και την τεκνοθεσία στα ομόφυλα ζευγάρια. Όμως, τα παιδιά έχουν ανάγκη από γονεϊκά πρότυπα και των δύο φύλων. Έχουν ανάγκη –και δικαίωμα– να έχουν μάνα και πατέρα. Όχι “γονέα ένα” και “γονέα δύο”. Το τι κάνει ο καθένας στην προσωπική του ζωή είναι απολύτως σεβαστό. Απολύτως! Μην μπερδεύουμε, όμως, τις “σεξουαλικές προτιμήσεις” –που μπορεί να είναι πολλαπλές– με τα φύλα, που είναι δύο. Και μην μπερδεύουμε το σύμφωνο συμβίωσης με τον θεσμό της οικογένειας που μεγαλώνει παιδιά, τα οποία χρειάζονται και τα δύο φύλα».

Αναφερόμενος ακολούθως ο Αντώνης Σαμαράς στις γυναίκες, υποστήριξε πως «οι γυναίκες δεν είναι “τεκνοποιητικές μηχανές”που θα “βοηθούν” τα ομόφυλα ζευγάρια να αποκτήσουν παιδιά κι ύστερα θα εξαφανίζονται! Αυτό υποτιμά τη γυναίκα και τραυματίζει τα παιδιά. Και η μητρότητα δεν είναι “παροχή υπηρεσίας”! Ούτε οικονομική συναλλαγή. Είναι πηγή ζωής και επένδυση ζωής, με τεράστιο συναισθηματικό φορτίο – και για τις γυναίκες και για τα παιδιά».

Οι επιθέσεις εναντίον όλων εκείνων που έχουν διαφορετική θέση και άποψη από τα ομόφυλα ζευγάρια συνεχίστηκε. Κάποιοι μάλιστα έκαναν σκληρή επίθεση σε βουλευτές και εν ενεργεία υπουργούς! Τις βολέςδέχθηκαν οι υπουργοί Μάκης Βορίδης και ΆδωνιςΓεωργιάδης. Από τα πυρά τους δεν ξέφυγε ούτε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος «θα μπορούσε, εάν ήθελε, να είχε επιβάλει την κομματική γραμμή», κάτι που είχε προεκλογικά υποσχεθεί, όπως ισχυρίζονται! Εκείνο βέβαια που όλοι αυτοί, ηθελημένα ή όχι, ξεχνούν είναι πως η Νέα Δημοκρατία είναι ένα κόμμα όπου ακούγονται όλες οι φωνές και όλοι ψηφίζουν «κατά συνείδηση», όπως ορίζει το Σύνταγμα!

Αλήθεια, εσείς τι πιστεύετε;

 

Γράφει ο Γιώργος Κοντονής

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο