Mε μια λαμπερή εκδήλωση στο Ζάππειο Μέγαρο την Τρίτη 28 Νοεμβρίου η «Political» γιόρτασε τα τρίτα της γενέθλια. Τρία χρόνια παρουσίας στα δημοσιογραφικά δρώμενα, τρία χρόνια επιτυχίες, αποκλειστικά, τρία χρόνια στην κορυφή της ενημέρωσης. Η συμμετοχή του πολιτικού κόσμου στην εκδήλωση ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

Η αίθουσα του Ζαππείου ήταν κατάμεστη από υπουργούς και υφυπουργούς της κυβέρνησης, βουλευτές και στελέχη της ΝΔ αλλά και άλλων πολιτικών χώρων. Δήμαρχοι, περιφερειάρχες, γενικοί γραμματείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και επιχειρηματίες, στελέχη του χρηματοπιστωτικού τομέα, της ενέργειας και κορυφαίων εταιρειών βρέθηκαν δίπλα στην εφημερίδα και τον εκδότη μας Νίκο Καραμανλή για να μας ευχηθούν τα καλύτερα για το μέλλον.

Αρχής γενομένης από την κεντρική παρουσιάστρια και συντονίστρια της εκδήλωσης, την έγκριτη δημοσιογράφο Μάγδα Τσέγκου, η οποία επεσήμανε την υψηλή πολιτική διείσδυση της εφημερίδας κάνοντας μια σύντομη ιστορική αναδρομή στο ψηφιακό εγχείρημα της «Political» από το 2020 μέχρι και σήμερα, αρκετοί υπουργοί της ΝΔ πήραν τον λόγο.

Με τα καλύτερα λόγια μίλησαν για την εφημερίδα μας από το βήμα της εκδήλωσης ο υπουργός αναπληρωτής Εθνικής Οικονομίας Νίκος Παπαθανάσης αλλά και η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως. Ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης αλλά και ο υφυπουργός Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης υπογράμμισαν ότι η «Political» έχει γίνει πλέον η αγαπημένη συνήθεια των αναγνωστών κάθε πρωί.

Τις θερμότερες ευχές τους εξέφρασαν κατά τον χαιρετισμό τους η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου αλλά και ο υφυπουργός Κωνσταντίνος Κυρανάκης. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Ιωάννης Μπούγας. Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Νίκος Ρωμανός τόνισε πόσο σημαντική είναι η συμβολή της «Political» σε μια εποχή που στον δημόσιο διάλογο κυριαρχούν τα fake news και τα ψεύδη.

Από τα κόμματα της αντιπολίτευσης τόσο ο Κώστας Ζαχαριάδης, μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και ο Θανάσης Γλαβίνας, εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, επεσήμαναν το γεγονός ότι η «Political» δίνει βήμα σε όλο το πολιτικό φάσμα μέσω της αρθρογραφίας και των πολιτικών θέσεων. Από την πλευρά του, ο εκδότης Νίκος Καραμανλής ξεδίπλωσε όλο το όραμά του για την επόμενη μέρα της «Political» και ευχαρίστησε βεβαίως όλους όσοι τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση. «Ευχαριστώ θερμά όλες τις φίλες και τους φίλους για τη συμμετοχή τους στον εορτασμό των γενεθλίων για τα τρία χρόνια της “Ρolitical” στο Ζάππειο Μέγαρο.

Η ανταπόκριση ήταν μοναδική για τα εκδοτικά χρονικά, η αγάπη του κόσμου μάς δίνει δύναμη να συνεχίσουμε δυναμικά και αποκαλυπτικά», είναι η δήλωση που έκανε ο εκδότης Νίκος Καραμανλής μετά το πέρας της εκδήλωσης. «Μια πολιτική εφημερίδα υψηλού επιπέδου δεν πρέπει να μένει μόνο στα γεγονότα αλλά να αναδεικνύει ταυτοχρόνως το νόημα και τη σημασία των γεγονότων. Θα πρέπει να βρίσκεται πάντα ένα βήμα μπροστά από την είδηση και να δίνει τον τόνο.

Είτε πρόκειται για ρεπορτάζ που αποκαλύπτει τις άγνωστες πτυχές ενός σημαντικού γεγονότος, είτε για τον διάλογο των ιδεών, είτε για συνεντεύξεις», υπογράμμισε ο διευθυντής της «Political» Κώστας Τσιτούνας.

Ποιοι κυβερνητικοί μάς τίμησαν με την παρουσία τους

Το «παρών» έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος και σύσσωμη η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, ο υπουργός Κώστας Χατζηδάκης και οι κύριοι Νίκος Παπαθανάσης και Χάρης Θεοχάρης. Από το υπουργείο Εσωτερικών παραβρέθηκε η Νίκη Κεραμέως.

Από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης, από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο υπουργός Γιάννης Οικονόμου και ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Ιωάννης Μπούγας, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης και ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας.

Από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης παραβρέθηκαν ο υπουργός Δημήτρης Παπαστεργίου και ο υφυπουργός Κωνσταντίνος Κυρανάκης. Επίσης, η υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη, ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους και από το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού η υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου.

Πέραν των υπουργών και των υφυπουργών, παραβρέθηκαν δεκάδες βουλευτές, δήμαρχοι και περιφερειάρχες όπως ο Νίκος Χαρδαλιάς κ.ά., ενώ σημαντική ήταν η παρουσία και στελεχών από κορυφαίες εταιρείες της ελληνικής αγοράς. Στο πλούσιο φωτορεπορτάζ που ακολουθεί θα δείτε αναλυτικά μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά στιγμιότυπα της εκδήλωσης και αρκετά πρόσωπα του δημόσιου βίου που έδωσαν το «παρών».

Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα “Political