Οι έλεγχοι αποδίδουν και τα φορολογικά έσοδα έρχονται κυρίως από τους ελέγχους στα μεγάλα «ψάρια», ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομικών , Χάρης Θεοχάρης, σε παρέμβασή του, νωρίτερα σήμερα στην ολομέλεια, όπου συζητείται το νομοσχέδιο «μέτρα για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής».

Ο κ. Θεοχάρης έδωσε απάντηση στις πολυάριθμες παρεμβάσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης που κατηγορούν την κυβέρνηση ότι «εξοντώνει» τους μικροεπαγγελματίες και μικροεπιτηδευματίες και αφήνει στο απυρόβλητο τους μεγάλους της αγοράς, από τους οποίους προέρχεται κατά κύριο λόγο η φοροδιαφυγή.

Αυτά που έχουμε κάνει τα τέσσερα τελευταία χρόνια αποδεικνύονται από τα αποτελέσματα σημαντικής μείωσης στο κενό ΦΠΑ, είπε ο υφυπουργός Οικονομικών και υπογράμμισε ότι το κενό στον ΦΠΑ κλείνει σε ποσοστό, λιγότερο και από το ήμισυ του κενού ΦΠΑ το 2017. «Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πήγε το κενό του ΦΠΑ, στο μέγιστο που έχει πάει ποτέ, δηλαδή στο 29,3% των δυνητικών εσόδων», ανέφερε ο Χάρης Θεοχάρης και πρόσθεσε: «Συνεπώς, τα αποτελέσματα είναι απτά, είναι συγκεκριμένα και δεν έρχονται από τα μικρά ψάρια, έρχονται από τα μεγάλα ψάρια και αυτό συμβαίνει, επειδή εμείς στηρίζουμε την ΑΑΔΕ. Όμως, η ΑΑΔΕ έχει τη δική της ανεξαρτησία, τη δική της μεθοδολογία και αυτή είναι υπεύθυνη για να φέρνει αυτά τα αποτελέσματα».