Με την απονομή των βραβείων και χρηματικών επάθλων «Μίκης Θεοδωράκης» στο Μουσικό Σχολείο Πειραιά, συνεχίζεται ο θεσμός που καθιερώθηκε με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη για την στήριξη και επιβράβευση των μαθητών και μαθητριών των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων της Αττικής, προς τιμήν και του εμβληματικού Έλληνα συνθέτη.

Τα βραβεία, που  απονέμονται κάθε χρόνο στους πρωτεύσαντες μαθητές και μαθήτριες των τριών τάξεων του Λυκείου των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων της Αττικής, απονεμήθηκαν από τον Περιφερειάρχη Αττικής στους 3 μαθητές, των τριών τάξεων του Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Πειραιά που αρίστευσαν κατά το σχολικό έτος 2022-23. Τα βραβεία συνοδεύτηκαν από χρηματικά έπαθλα, 400 ευρώ στον μαθητή της Ά Λυκείου, 500 ευρώ στον μαθητή της Β΄ Λυκείου και 600 ευρώ στον μαθητή της Γ΄Λυκείου αντίστοιχα.

Στην τελετή απονομής παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Χ. Αλεξανδράτος και η περιφερειακή σύμβουλος, εντεταλμένη σε θέματα εθελοντισμού, Ε. Μπαρμπαγιάννη.

Μέσα στην εβδομάδα βραβεύτηκαν επίσης αριστεύσαντες μαθητές των καλλιτεχνικών σχολείων Πειραιά και Αθηνών, καθώς και του μουσικού σχολείου Αθηνών, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα απονεμηθούν αντίστοιχα βραβεία σε μαθητές των καλλιτεχνικών σχολείων Παλλήνης και Περιστερίου, καθώς και των μουσικών σχολείων Αλίμου και Ιλίου.

Κατά την απονομή των βραβείων στην ειδική εκδήλωση ο κ. Πατούλης επισήμανε μεταξύ άλλων:

«Θέλω να συγχαρώ θερμά τους μαθητές που αρίστευσαν, αλλά και το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου.  Πρόκειται για μια επιβράβευση που σκοπό έχει να βοηθήσει το μαθητή να αποκτήσει αυτοπεποίθηση, να κατανοήσει  την αξία της προσπάθειας του και να προσπαθήσει περαιτέρω για μια πορεία γεμάτη αισιοδοξία και όνειρα για το μέλλον.

Στην Περιφέρεια Αττικής αναγνωρίζουμε ότι τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία της επιτελούν ένα πολυεπίπεδο έργο, καθώς μέσα από τα γνωστικά αντικείμενα της Γενικής Παιδείας σε συνδυασμό με την επίδραση της μουσικής και της τέχνης, επιτυγχάνεται μια πολυδιάστατη ανάπτυξη της προσωπικότητας των μαθητών με άμεσο αντίκτυπο στην κοινωνική τους συμπεριφορά και την διέξοδο προς την καλλιτεχνική έκφραση. Σ΄αυτό το πλαίσιο επενδύουμε στην ευγενή άμιλλα και  ενθαρρύνουμε με συγκεκριμένα εργαλεία την καλλιτεχνική παιδεία των παιδιών μας.

Ομολογώ ότι είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που αφενός θεσμοθετώντας τα βραβεία «Μίκης Θεοδωράκης» αποδίδουμε την τιμή σε αυτόν τον διαχρονικό έλληνα, αφετέρου προσφέρουμε στα παιδιά μας την συμβολική στήριξη, δίνοντας το μήνυμα ότι σε μια κοινωνία που γίνεται όλο και πιο ανταγωνιστική, μπορούν μέσα από την ευεργετική επίδραση της τέχνης, να ισχυροποιήσουν την προσωπικότητά τους, να επιταχύνουν την συναισθηματική τους ωρίμανση και να ενισχύσουν την κοινωνικοποίησή τους. Εύχομαι συγχαρητήρια σε όλους και εις ανώτερα».