Από τα πρόθυρα της χρεοκοπίας το 2019, η ΔΕΗ αποτελεί σήμερα κορυφαία εταιρεία “καθαρής” ενέργειας, με πρωταγωνιστικό ρόλο στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Την περασμένη Τρίτη, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Γιώργος Στάσσης, μιλώντας σε σε συνέδριο, ανέφερε το επιτυχημένο μοντέλο της επιχείρησης, η οποία την προσεχή Πέμπτη, στη γενική συνέλευση, θα αποφασίσει διεύρυνση των δραστηριοτήτων. Έτσι, εκτός από ρεύμα, τηλεπικοινωνίες και λιανικό εμπόριο, θα επεκταθεί στις νέες τεχνολογίες, τα ακίνητα και την πληροφορική. Και έχει ο… θεός! Η εξαγορά του Κωτσόβολου φέρνει τη ΔΕΗ ακόμη πιο δυναμικά στην πρώτη γραμμή του λιανικού εμπορίου, με την παροχή προϊόντων και υπηρεσιών, όπου μπορεί να αναπτύξει νέες συνεργασίες. Η επιχείρηση υλοποιεί στην παρούσα φάση επενδύσεις για 1.300 μεγαβάτ, ενισχύοντας το χαρτοφυλάκιο των έργων της, το οποίο υπερβαίνει τα 670 μεγαβάτ. Επιπλέον, η εξαγορά της Enel Romania θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τη θέση της ΔΕΗ στην “πράσινη” ενέργεια.

Εκτός των παραπάνω, η ΔΕΗ ανακοίνωσε προ ημερών ότι θα λειτουργούν και το Σάββατο, 13 καταστήματα της σε όλη τη χώρα με ωράριο 8.30-15.00. Πρόκειται για 9  καταστήματα στην Αττική (Μαρούσι, Χαλάνδρι, Καλλιθέα, Βούλα, Άνω Πατήσια, Άγιος Δημήτριος, Αιγάλεω, Κηφισιά και Στουρνάρη) δύο στη Θεσσαλονίκη (Καλαμαριά και Τσιμισκή), καθώς και ένα σε Χανιά και Σύρο. Σύντομα θα προστεθούν και άλλα καταστήματα σε ολόκληρη την επικράτεια, γεγονός που ενισχύει την πελατοκεντρική φιλοσοφία της διοίκησης. “Κερασάκι” στην τούρτα” αποτελεί η είσοδος της Goldman Sachs στο μετοχικό κεφάλαιο της ΔΕΗ, καθώς από το 0,15%, ανέβασε το ποσοστό της στο 5,17%! Είδες η ΔΕΗ;

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “Παρασκήνιο”