«Δεν ήξερα να την χρησιμοποιώ, ήθελα να την πετάξω ψηλά»

Ο 18χρονος, ο οποίος συνελήφθη για τα επεισόδια στου Ρέντη πέρασε σήμερα την πόρτα του ανακριτή μαζί με τον δικηγόρο του, Απόστολο Λύτρα και σύμφωνα με πληροφορίες, παραδέχτηκε ότι πράγματι συμμετείχε στα επεισόδια, ενώ φέρεται να είπε στον ανακριτή πως δεν είχε πρόθεση να προκαλέσει βλάβη σε κανέναν.

Σκοπός του ήταν να ρίξει τη φωτοβολίδα προς τα επάνω. Δεν ήξερε να τη χρησιμοποιεί, γι αυτό και το αποτέλεσμα ήταν να φύγει προς τα κάτω και να χτυπήσει σε απόσταση περίπου δύο – τριών μέτρων από το σημείο όπου βρισκόταν και να τραυματίσει στη συνέχεια τον αστυνομικό, ο οποίος βρισκόταν σε μια απόσταση περίπου 70 μέτρων.

Ο 18χρονος φέρεται να υποστήριξε ότι η φωτοβολίδα που έριξε είχε πορτοκαλί χρώμα και εκ των πραγμάτων μπορεί να προκύψει αν ήταν αυτή που χτύπησε τον αστυνομικό ή όχι, καθώς έπεσαν και άλλες φωτοβολίδες από το συγκεκριμένο σημείο, ενώ δηλώνει συντετριμμένος και ζητά συγνώμη από την οικογένειά του, σημειώνει η ΕΡΤ.

Ο 18χρόνος κατηγορείται για ηθική αυτουργία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, για έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για τον άνθρωπο, διατάραξη οικιακής ειρήνης και για κατοχή βεγγαλικών.